BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
ÖĞRETMEN

KYK yurt sonuçları sorgulama 2015/2016 KYK sonuçları

'KYK burs sonuçları açıklandı mı' sorusu 2015/2016 KYK bursu bekleyen binlerce öğrencilerin en merak ettiği konu... KYK burs başvuru sonucu sorgulamanızı haberimizden öğrenebilirsiniz. İşte 2015-2016 KYK burs başvuru sonuçları...

KYK burs sonuçları açıklandı üniversite öğrencilerinin dört gözle beklediği KYK burs ve yurt sonuçları açıklandı. İşte tüm detaylar...

1 Kasım seçimlerinin ardından üniversite öğrencileri için belirlenen KYK burs miktarı nın320TL’den 400 TL’ye çıkarılması gündemde getirildi. Başbakan tarafından imzalanan genelgeyle birlikte üniversite öğrencileri bundan sonra 400 TL KYK burs desteğini her ay Ziraat Bankası aracılığı ile alabilecek.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na KYK burs/kredi desteği için başvuruda bulunan üniversite öğrencileri KYK burs/kredi desteği almaya hak kazanıp, kazanamadıklarını internet üzerinden KYK burs sorgulama işlemi ile öğrenebilme imkanına sahip olabilecek. 

İNTERNETTEN KYK BURS VE YURT SONUÇLARINIZI NASIL ÖĞRENECEKSİNİZ?

Dijital platform üzerinde KYK burs sorgulama işlemleri Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web sayfasında yer alan online hizmetler kategorisindeki sayfa üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Üniversite öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan ayrıca yurt hizmetleri de alabiliyor. Lisans eğitimi gören öğrencilerin eğitim yaşamları boyunca konaklama ihtiyaçlarını daha ekonomik, daha konforlu ve daha güvenli biçimde karşılayabilmeleri için ülke genelindeki YURTKUR yurtlarında konaklama fırsatı sunuluyor. Ancak YURTKUR kontenjanları sınırlı olduğundan öncelikli olarak ihtiyaç sahibi olan üniversite öğrencilerinin KYK burs başvurusu kabul ediliyor.

KYK BURS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

DİKKAT! BURS VE KREDİ ARASINDA FARK VAR! 

1.Burs başbakanlık tarafından verilir ve geri ödemesi yoktur FAKAT kredinin geri ödemesi vardır.
2.Bursunuzun devamı için çeşitli şartları sağlamanız gerekmektedir. Disiplin ve not şartı. (ayrıntılar için üniversitenize veya kyk'ya ulaşabilirsiniz.)
3.Kredi alırsanız geri ödemesi vardır ve beyaz eşyaya endexli faiz oranlarına göre anaparaya faiz eklenerek sizlerden tahsil edilir.
4.Kredi ödemesi ilk sigorta başlangıcında başlar veya öğrencilikten 2 yıl sonra. Bu süreyi uzattırabilir, taksitlendirme yapabilir ve çeşitli yollar deneyebilirsiniz.
5.Bursunuz başarısızlık nedeniyle düşerse artık burs değil kredi almış olursunuz. Yani bursunuz krediye dönüşür.

BURSTAN HANGİ ÖĞRENCİLER YARARLANAMAZ?

Kurumdan burs yada öğrenim kredisi alan öğrenciler,
2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,

- Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
- Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
- Yabancı uyruklu öğrenciler,
- Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,
- Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,
- Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenci
- Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında , en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler,
- Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
- Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler ,
burstan yararlanamazlar.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR