BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
MEMUR

Kreş yardımı nasıl alınır, kimlere verilir?

2014'te Kreş Yardımı nasıl yapılacak? Kreş yardımı kimlere verilecek, başvuru ne zaman ve nasıl yapılır? Kreş yardımı ile ilgili merak edilenlerin cevabı memurhaber.com'da

- Hükümet geçen sene uygulamaya koyduğu  eşi vefat edenler için “aylık maaş” projesinden sonra yeni bir projeye daha el attı: Kreş yardımı...

2014'te Kreş Yardımı nasıl yapılacak? Kreş yardımı kimlere verilecek, başvuru ne zaman ve nasıl yapılır? İşte son durum...

Eşi vefat eden, boşanan veya bazı sebeplerden dolayı çocuğuna yalnız bakmakta mecbur olan ekonomik durumu kötü ebeveynlere, devlet hiçbir ücret talep etmeden kreş katkısı sağlayacak. Bu sayede bireyler işlerine giderken sorun yaşamayacak. 2014 yılında uygulama hayata geçti. Çocuğu 0-4 yaş aralığında olan 2 binden fazla kişi bu uygulamadan yararlanacak.

YALNIZ ANNELERE SEVİNDİRİCİ HABER

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının öncülüğünde uygulamaya konulacak çalışmanın hedefi, kişilerin yanız çocuk büyütme yükünü hafifletmektir. Bu sayede kişilerin işe gitme süreci kolaylaşacaktır. Uygulama kadınların doğurganlık hızının artırılmasıyla iş yaşamı ve aile yaşantısının desteklenmesini kapsayan yasa paketi içinde Meclis’e sunulması bekleniyor. Babalar da uygulamaya dahil Uygulamanın hedefi çocuk ve aileye katkı sağlamak… Fakat ana neden çocuğunu tek başına büyüten dul kadınlara yardımcı olabilmek. Fakat uygulama yalnızca dul kadınları değil ekonomik durumu kötü tek başına çocuk büyüten erkekleri de kapsayacak.

MEMURLAR NASIL FAYDALANACAK?

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait işyerlerinde görev yapan memurların 0-4 yaş arası çocuklarına yönelik kreş bulunmaması halinde, bu memurlara kreş parası yardımı yapılacak. Geçmişte 2 çocukla sınırlı olan kreş yardımı ödeneğinde bu sınır kaldırıldı. Çalıştıkları kurumda kreş bulunmayan memurlara, her çocuk için bu yıl 140 lira ödenecek. Takvim gazetesinin haberine göre, her çocuk için yapılacak yardım miktarı da önemli. Kreş hizmetinden yararlanamayan memurların maaşlarına, her çocuk için ilaveten bu yıl 140 lira yatırılacak. Önümüzdeki yılbaşından geçerli olmak üzere kreş yardımı ödeneği 160 liraya yükseltilecek. Her ikisi de memur olan eşlerden erkek, kreş yardımından faydalanacak. Ayrıca kreş yardımı ödeneğinden Damga Vergisi dahil herhangi bir kesinti yapılmayacak. Yani kreş yardımı olarak net 140 lira ödenecek. Bu kreş yardımı tutarı memurun maaşından borç için haczedilemeyecek. Öte yandan sendikaların ulaşıma dair istediği taleplerden bazıları şöyle:

ULAŞIMA 4 TL YARDIM

Servis hizmeti sunulmayan kamu görevlilerine, (fazla çalışma kapsamında görev yapılan günler dahil) çalıştıkları her gün için 4 TL ulaşım yardımı ödensin.
Ulaşım yardımı, ödeme yapılması gereken gün sayısı üzerinden, takip eden ayda aylıkla birlikte verilsin.

Verilecek ulaşım parasından, hiçbir vergi kesintisi yapılmasın. Ulaşım yardımı, günlük 4 TL'den düşük olmamak üzere her ay toplu taşıma kartı verilmesi şeklinde de olabilir.



Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR