BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.446,99
GÜNCEL

KPSS'de operasyon 25 gözaltı

Twitter fenomeni Fuat Avni'nin iki gün önce duyurduğu KPSS gözaltı dalgası bugün yaşandı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan 44 kişiden 25'i gözaltına alındı.

KPSS'deki kopya iddiaları ile ilgili Ankara merkezli 19 ilde operasyon başlatıldı, 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonu twitter fenomeni Fuat Avni iki gün önceden haber vermişti.

KPSS kopya iddialarıyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın talimatıyla başlatılan operasyonda aralarında öğretmen ve okul idarecilerinin de olduğu 25'i gözaltına alındı.

İSTANBUL'DA 6 GÖZALTI

Şu ana kadar 6 kişi sağlık kontrolünden geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü'nün gözaltına aldığı isimler Ankara'ya gönderilecek.

Gözaltına alınan şüphelilerin, ağırlıklı olarak 2010'daki KPSS'de kopya çeken ve haksız şekilde kamuya yerleştirilenler olduğu belirtildi.

SIZINTI İÇİN SORUŞTURMA

Operasyonun UYAP'a yüklenmediği halde sosyal medyadan daha önceden duyurulmasına Emniyet içindeki sızıntının neden olduğu iddia ediliyor. Emniyet, iddialar için soruşturma başlattı.

İŞTE FUAT AVNİ'NİN İKİ GÜN ÖNCEKİ TWEETLERİ


Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR