BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
KPSS

KPSS sonuçları açıklanıyor 2015 ÖSYM

KPSS adaylarının merakla beklediği sonuçlar için ÖSYM'nin açıklama yapması bekleniyor. KPSS ve ÖABT sınavı sonuçları geçtiğimiz yıllarda hızlı bir şekilde açıklandı.

Memur ve öğretmen adaylarının merakla beklediği KPSS ve ÖABT sınavı sonuçları ÖSYM tarafından henüz açıklanmadı. Açıklamanın önümüzdeki saatler içinde yapılması bekleniyor.

Memur adayları, öğretmenler ve A Grubu memurluk isteyen adayların merakla beklediği KPSS sonuçları henüz açıklanmadı. 4-5 Temmuz'da yapılan KPSS sınavı ve 12 Temmuz'da yapılan KPSS ÖABT sınavı sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinden açıklanacak.

Geçtiğimiz yıllarda sınav sonuçlarını hızlı bir şekilde açıklayan ÖSYM'nin bu yıl da aynı şekilde sonuçları açıklaması bekleniyor. Gözler ÖSYM'nin açıklamasına çevirildi. 2013 yılında her iki önemli sınavın sonucunu da aynı gün açıklayan ÖSYM, 2014 yılında ÖABT'nin sonuçlarını birkaç gün geciktirmişti. Uzmanlar, ÖSYM'nin bugün açıklama yapmasını bekliyor

KPSS VE ÖABT SONUÇLARI sonuc.osym.gov.tr 'DE OLACAK



2015 KPSS sonuçları ve ÖABT sonuçları ÖSYM 'nin sonuç açıklama sayfası sonuc.osym.gov.tr'den açıklanacak. Adaylar TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifreleri'yle sisteme giriş yapıp KPSS sonuçlarını görebilecekler.

kpss 2015 sonuçları ve ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak gözler ÖSYM'de.jpg
ÖSYM KPSS ve ÖABT sonuçlarını yalnızca internet ortamından erişime açacak. Adaylara ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek.

KAÇ MERKEZİ YERLEŞTİRME VAR 

KPSS puanları 2 yıl geçerlidir. Bu süre içinde 4 tane merkezi yerleştirme olmaktadır. Alımlar Kasım ve Haziran aylarında yapılmaktadır. 2014 KPSS puanları ile 2014 Kasım, 2015 Haziran, 2015 Kasım ve 2016 Haziran aylarında olmak üzere toplam dört adet merkezi yerleştirme yapılacaktır.

YENİ BRANŞ SIRALAMALARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 

ÖSYM, bir önceki atama döneminde branş sıralamalarını açıklamayı epeyce sonraya bırakmıştı. ÖSYM'nin bu atamalar sonrasında nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

ÖĞRETMEN ADAYLARININ ALAN SINAVI YAPILDI

 ÖSYM tarafından öğretmen adayları için düzenlenen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) yapıldı.

Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik, fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, Almanca, İngilizce, rehber öğretmen ve sınıf öğretmenliği alanlarında uygulanan sınav, saat 09.30'da başladı ve 75 dakika sürdü.

ÖABT'de adaylar, 40 soruluk alan bilgisi testi ve 10 soruluk alan eğitimi testinde yer alan soruları yanıtladı.

KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Memur ve öğretmen adayları, KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra kendilerine uygun kadro ve branş dağılımına bakacak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ağustos ayında 37 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Ancak hangi branşlarda ne kadar öğretmen alınacağı belli değil. Konuyla ilgili tahmini çalışmalar da gerçeği yansıtmıyor.

Yorumlar 6 Yorum
ÇOK OKUNANLAR