BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
GÜNCEL

KPSS mağdurları sorumlular cezalandırılsın diyor!

ORDU'nun Fatsa ilçesinde, FETÖ'ye yakın kişilere soruların sızdırılması nedeniyle KPSS'de yüksek puan almalarına rağmen atanamayan iki öğretmen, sorumluların yakalanıp cezalandırılmasını istedi.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yakın kişilere soruların sızdırılması nedeniyle Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) yüksek puan almalarına rağmen atanamayan iki öğretmen, sorumluların bir an önce yakalanıp cezalandırılmasını istedi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu olan ve 2010 KPSS'de 84,1 puan almasına rağmen atanamayan Erhan Karaca (32), özel bir eğitim kurumunda matematik öğretmenliği yapıyor.

BU KİŞİLER SINAVDA HAK ETMEDİKLERİ PUANLARI ALDI

Sınava memur olabilmek için girdiğini anlatan Karaca, "Fen edebiyat fakültesi mezunu olduğum için formasyonum yoktu. Formasyonumu tamamlarken girdiğim KPSS sınavından 84,1 puan aldım. KPSS sınavı öğretmenlik ve memurluk olarak iki grupta yapıldı. Sorular FETÖ tarafından çalınarak kendileriyle bağı olan kişilere dağıtıldı. Bu kişiler sınavda hak etmedikleri puanları alarak atandı." dedi.

Karaca, soruların sınavdan önce sızdırıldığının tespiti üzerine eğitim bilimleri testinin iptal edilerek yeniden yapıldığını ancak genel kültür ve yetenek testlerinin tekrarlanmadığını ifade ederek, genel kültür ile yetenek testlerinin tümünü doğru yanıtlayan ve 95'in üzerinde puan alan 15 bin kişinin atandığını dile getirdi.

HERKES HAK ETTİĞİ YERE ALNININ TERİYLE GELSİN

Bu duruma tepki gösteren Karaca, "O zaman da dedim, şimdi de diyorum, soruları veren ve alan kişilere kesinlikle hakkımı helal etmiyorum. Benim tek bir isteğim var, herkes hak ettiği yere alnının teriyle gelsin." diye konuştu.

Erhan Karaca, 15 Temmuz akşamı meydana gelen darbe girişimine ilişkin, "Darbeye kalkışan kişilerin bir an önce yakalanıp mahkemeye çıkarılmasını istiyorum. Bu ülkede hiçbir meydan ve kurum terör örgütüne verilemez. Meydanlar kesinlikle halkındır." ifadesini kullandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun Serdar Kayalık (40) da ilk olarak 2010 yılında yapılan KPSS'ye girdiğini ve 76,7 puan aldığını söyledi.

6 YILDIR MEMUR OLAMADIM

Sınavın ardından atanamadığı için özel bir eğitim kurumunda çalışmak zorunda kaldığını ifade eden Kayalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2010 yılında yapılan KPSS benim için çok önemliydi. O zaman 34 yaşındaydım ve bazı kurumlar işe yerleştirme için 35 yaş şartı koymuştu. 2012, 2014 ve 2016 yıllarında yapılan KPSS'ye girdim ancak yaş şartından dolayı atanma oranım ve çalışabileceğim kurum sayısı düşmüştü. Bu yüzden 6 yıldır memur olamadım. Sorular çalınmasıydı belki de şimdi memur olarak çalışıyor olacaktım. Sınavın üzerinden 6 yıl geçti. Haksız yere yerleşen kişiler umarım teker teker bulunur. Bu kişilerin görevlerine son verilmesini ve adaletin geç de olsa yerini bulmasını istiyorum. Bu konuda Türk adaletine güveniyorum ve hakkımı bu kişilere helal etmiyorum."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR