BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
KPSS

KPSS A Grubu ÖABT 2015 sonuçları sorgu ekranı

KPSS 2015 sonuçları açıklanıyor. KPSS sonuçları ve ÖABT sonuçları 2015 sorgu ekranı linki sonuc.osym.gov.tr. KPSS sonuçları sorgu ekranı 2015.

Memur olabilmek için KPSS sınavına giren yüzbinlerce kişinin dört gözle beklediği KPSS sonuçları henüz açıklanmadı. ÖSYM, geçtiğimiz yıllarda sınav sonuçlarını Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ile birlikte açıklarken, bu yıl henüz açıklama yapmadı. KPSS sonuçlarının, yanlış sorular yüzünden geciktiği iddia ediliyor.

Türkiye'nin en güçlü bilgi işlem teknolojisine sahip olan ÖSYM'nin konuyla ilgili açıklama yapmasını bekleyen yüzbinlerce memur adayı, geleceğini belirlemek için heyecanla bekliyor.

Memur ve öğretmen adayları, KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra kendilerine uygun kadro ve branş dağılımına bakacak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ağustos ayında 37 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Ancak hangi branşlarda ne kadar öğretmen alınacağı belli değil. Konuyla ilgili tahmini çalışmalar da gerçeği yansıtmıyor.

2015 KPSS sonuçları ve ÖABT sonuçları ÖSYM 'nin sonuç açıklama sayfası sonuc.osym.gov.tr'den açıklanacak. Adaylar TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifreleri'yle sisteme giriş yapıp KPSS sonuçlarını görebilecekler.

kpss 2015 sonuçları ve ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak gözler ÖSYM'de.jpg
ÖSYM KPSS ve ÖABT sonuçlarını yalnızca internet ortamından erişime açacak. Adaylara ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek.

KAÇ MERKEZİ YERLEŞTİRME VAR 

KPSS puanları 2 yıl geçerlidir. Bu süre içinde 4 tane merkezi yerleştirme olmaktadır. Alımlar Kasım ve Haziran aylarında yapılmaktadır. 2014 KPSS puanları ile 2014 Kasım, 2015 Haziran, 2015 Kasım ve 2016 Haziran aylarında olmak üzere toplam dört adet merkezi yerleştirme yapılacaktır.

YENİ BRANŞ SIRALAMALARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 

ÖSYM, bir önceki atama döneminde branş sıralamalarını açıklamayı epeyce sonraya bırakmıştı. ÖSYM'nin bu atamalar sonrasında nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

KPSS SONUÇLARI İÇİN BELGE GÖNDERİLMEYECEK 

2015 KPSS sonuçları ve ÖABT sonuçları ÖSYM 'nin sonuç açıklama sayfası sonuc.osym.gov.tr'den açıklanacak. Adaylar TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifreleri'yle sisteme giriş yapıp KPSS sonuçlarını görebilecekler.



ÖSYM KPSS ve ÖABT sonuçlarını yalnızca internet ortamından erişime açacak. Adaylara ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR