BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
KPSS

KPSS 2016 başvuruları yoğun ilgi!

KPSS 2016 ortaöğretim/ önlisans başvuruları 09 Ağustos tarihinde başladı. 24 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan başvurulara yoğun ilgi devam ediyor. Kayseri'de sınava girmek için başvuru yapan adaylar uzun kuyruk oluşturdu.

KPSS başvuruları için beklenen tarih geldi. 9 Ağustos 2016'da başlayan KPSS başvuru işlemleri 24 Ağustos 2016'ya kadar devam ediyor. Binlerce memurun açığa alınması memur olmak isteyen adaylar için umut oldu.

9 Ağustos'ta başlayan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Ön Lisans başvuruları devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında binlerce devlet memurunun açığa alınmasının ardından ümitlenen vatandaşlar KPSS'ye başvurmak için birbirleriyle yarışıyor.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

İnternetten de yapılan başvurular için sistemde fotoğraf ya da bilgi eksikliği olanların başvuru merkezlerine gitmesi isteniyor. Hal böyle olunca başvuru merkezlerinden biri olan İstasyon Caddesi'ndeki Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesinden dışarıya kadar oluşan kuyrukta adaylar, saatlerce sıra bekledi. 30 dereceyi bulan sıcak altında bekleyen KPSS adayları başvuru merkezlerinin artırılmasını istediler.

24 AĞUSTOS SON GÜN

Başvurular, 24 Ağustos 2016 tarihine kadar ÖSYM'nin internet adresinden alınmaya devam edecek. KPSS Önlisans sınavı 22 Ekim, ortaöğretim sınavı ise 23 Ekim'de gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları 10 Kasım'da açıklanacak. Adaylar, başvurularını ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini girerek yapabilecekler.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR