BIST 10.020
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.431,94
İŞÇİ

Kıdem tazminatı son durum Mehmet Müezzinoğlu açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatıyla ilgili bir işverenin sorusu üzerine hem çalışanın hem de işverenin yararına olacak, sürdürülebilir ve hakkaniyetli bir sistemi kurmak zorunda olduklarını belirtti.

Kıdem tazminatında son durum ne? İş hayatında çalışanların en çok merak ettiği konulardan biri kıdem tazminatı. Peki kıdem tazminatıyla ilgili yeni bir düzenleme var mı? Kıdem tazminatıyla ilgili tüm detaylar internethaber'de.

Mehmet Müezzinoğlu, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD)'ın Levent'teki İstanbul Şubesi'nde 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' adlı toplantıya katıldı. 

"Kıdem tazminatının özü doğru ancak şu andaki pozisyonu çok yanlış" diyen Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Bir çalışanın hak ve hukukunun 5 yıl, 10 yıl, 15 veya 20 yıl sizin kasanızda birikmesi doğru değil. Bugün kasa uygunsa yarın bunun uygun olup olmayacağını bilmiyoruz. Biz nasıl bakanlık olarak primleri her ay sonu sizden alıyorsak, alamadığımız zaman şu veya bu cezaya muhattapsanız diyorsak burada da kıdem tazminatı, işçinin hakkı, sizin kasanızda birikmemelidir. O, güvenli bir adreste birikmelidir. Güçlü bir sisteme ihtiyacımız var. İnşallah bu yıl merkeze çalışanın hak ve hukukunu koruyan güvenceli hakkaniyetli, sürdürülebilir bir sistemi beraber çalışacağız. Türkiye hem üretecek hem daha çok istihdam oluşturacak hem de dünya ile rekabet edecek alın terinin de akıl terinin de sağlıklı yapılarda şekillendiği alt yapıyı biz kurmak zorundayız."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR