BIST 10.099
DOLAR 32,23
EURO 34,80
ALTIN 2.421,67
ÖĞRETMEN

Karne notu kötü olan öğrenciye nasıl davranmalı?

2013 sömestr karne tatili 25 Ocak Cuma günü başlıyor. Öğrencilerin karne alacağı bugünde karne notları zayıf olan çocuklara nasıl davranmalı?

Çocuğunuzun karnesi zayıfsa, ne yapmanız gerekiyor? İyi not getiren çocuğunuzu ödüllendirmeli misiniz, yoksa kendi haline mi bırakmalısınız? Anne Olunca Anladım sitesi editörleri, bu soruların cevabını uzman kişilerde aradı.

KARNESİ ZAYIFSA?..
Zayıf bir karne getiren çocuk, bunu bazen hayatının tümünü etkileyecek bir başarısızlık olarak görebilir. Zayıf karne hem çocuğun kendi benlik algısını hem de çevresinin kendisine karşı bakışını olumsuz etkileyebilecek bir faktördür. Pişmanlık, üzüntü, hayal kırıklığı ve kendine olan güvenini yitirme gibi ağır duygular geliştirebilir.

Bazı çocukların bu başarısızlıktan sonra vurdumduymaz davranışlar sergilediği gözlense de, bu çocuğun üzülmediği ve bu tür duygularla boğuşmadığı anlamına gelmez. Bu durumda anne ve babanın çocuklarına güvendiklerini hissettirmeleri ve başarıları için gerekirse yardım edebileceklerini ifade etmeleri çok önemlidir. Yüksek notları olan dersler hakkında konuşarak diğer dersler konusunda yönlendirici olabilirler. Öğretmenin de bu süreçte bazı destekleri çocuğa sunmasında fayda vardır. Ona güvendiğini; eğer çabalarsa başarılı olabileceğini karneyi çocuğa teslim ederken bildirmesi ve beraberinde desteğini sürdürebilmesi önemlidir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR