BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.433,34
İŞÇİ

Kamudaki işçi sayısı gittikçe azalıyor

Hak-İş Başkanı Mahmut Aslan, kamuda çalışan işçi sayısının 600 binlerden 200 binlere gerilediğini açıkladı.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre; Hak-İş Başkanı Mahmut Aslan, kamuda çalışan işçi sayısının 600 binlerden 200 binlere gerilediğini, devletin kamuya yeni işçi almak yerine taşeron işçilikten yararlandığını söyledi.

Boş kadroların bir an önce doldurulması gerektiğini belirten Aslan, devletin kendi işçi kadrosuyla hizmet vermek yerine taşeronlaşmayı teşvik ettiğini ifade etti.

ÇALIŞAN MARABA OLACAK

Önceki gün düzenlediği iftar yemeğinde güncel gelişmeleri değerlendiren ve hazırlanan taşeron düzenlemelerini eleştiren Aslan, bununla asıl hedefin taşeron işçilerin haklarını korumak olmadığını vurguladı. Aslan, “Taşeron haklarını iyileştireceklerine yönelik söylemler tamamen işin kamuflajı. Asıl yapılmak istenen kamuda çalışan taşeron işçileri maraba gibi kullanmak” dedi.

‘KADIN’DA ANLAŞAMADILAR

Aslan, ayrıca kadınlarda doğum izninin uzatılmasına yönelik çalışmaların ‘kadın istihdamını azaltacağı’ söylemleriyle baltalanmak istendiğini belirtti.

Bu konuda işverene verilecek desteğin öncelikle bütçe kaynaklarından karşılanmasını isteyen Arslan, bunun yetmemesi halinde ise İşsizlik Sigortası Fonu’nun devreye girebileceğini söyledi. Çalışma Bakanlığı ile Aile Bakanlığı arasında doğum izni konusunda yetki anlaşmazlığı yaşandığını belirten Aslan, bu nedenle işlerin geciktiğini anlattı.

DOĞUM İZNİ YETKİ ANLAŞMAZLIĞINA TAKILDI!

ÇÖZÜM KARTI KALDIRMAK DEĞİL ÜCRETLERİ ARTIRMAK

Hak-İş Başkanı Aslan, kıdem tazminatı fonu kurulması yönündeki çalışmaların büyük ihtimalle seçim sonrasına kalacağını da belirtirken, Çalışma Bakanı Çelik’in taşeron düzenlemesinde kıdem için bir ara formül geliştirdiğini, buna göre mevcut çalışanların fona girmesinin ihtiyari, yeni işe gireceklerin ise zorunlu olabileceği bilgisini aktardı.

Aslan, Başbakan Erdoğan’ın kredi kartı açıklamalarını değerlendirirken de, “Çözüm kartı ortadan kaldırmaktan değil ücretleri artırmaktan geçiyor” dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR