BIST 10.320
DOLAR 32,21
EURO 35,11
ALTIN 2.460,89
MEMUR

Kamuda çalışan veterinerin maaşı ne kadar?

“Veteriner Sağlık Teknikeri” ve “Hayvan Sağlık Teknikeri” unvanlı veterinerler kamuda ne kadar maaş alıyor? İşte cevabı.

İki yıl süreli mesleki yükseköğrenim görüp, kamu kurum ve kuruluşlarında Sağlık Hizmetleri Sınıfı kapsamında “Veteriner Sağlık Teknikeri” ve “Hayvan Sağlık Teknikeri” unvanlı Tekniker kadrolarında görev alan devlet memurlarının maaşları arasında farklılık bulunuyor.

Önlisans mezunu olarak Sağlık Hizmetleri Sınıfına dahil Veteriner Sağlık Teknikeri ve Hayvan Sağlık Teknikeri unvanlı kadrolarda görev alanlar, Devlet memuriyetine 10 uncu derecenin 2 nci kademesinden başlıyor.

ÜCRET FARKLILIĞI

Ancak, her iki unvan için belirlenen yan ödeme puanlarının aynı seviyede olmaması, bu unvanlarda aynı yerde ve aynı hizmet süresiyle görev yapan personel arasında aylık ücret farklılığı yaratıyor.

Öte yandan, bu personelin kalkınmada öncelikli yerlerde ile il ve ilçe merkezlerine uzaklığı 10 km’den fazla olan yerlerde görev yapmaları durumunda, kendilerine ek özel hizmet tazminatı da ödenmektedir. (Aşağıdaki tabloda yer alan maaş hesabında bu tazminatlar dahil edilmemiştir.)

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR