BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
MEMUR

İzmir'de yaşayan vatandaşın eş tayin talebi reddedildi

İZMİR'de yaşayan ve İŞKUR'da çalışan bir vatandaş eşinin Elazığ'da olmasından dolayı istediği 'eş tayini' reddedildi. Reddedilme gerekçesini doğru bulan Ombudsman ise bu kararı hukuka aykırı bulmadı.

İZMİR'de yaşayan İŞKUR'da çalışan bir vatandaş eşinin Elazığ'da çalışmasından dolayı talep ettiği 'eş tayini' isteği reddedildi. Konuyu değerlendiren Ombudsman ise bu kararı hukuka aykırı bulmadı.

İzmir'de yaşayan bir vatandaş, eşi Elazığ'da çalıştığı için 'eş tayini' istedi. İsteği reddedilen vatandaş konuyu Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'ne 2015 yılında dilekçe yazdı.

Dilekçenin konusuna, "Aile birliğinin sağlanması için yer değiştirme suretiyle atanma talebi hakkındadır" yazan vatandaşın talebi ise reddedildi. Talebin reddedilme gerekçesi ise yazılı karar olarak Kamu Denetçiği Kurumu'nda yayımlandı.

TALEP REDDEDİLDİ

İzmir'de yaşayan vatandaşın 2015 yılının Ekim ayında yazdığı dilekçeye cevap Ocak ayında geldi. İzmir'den Elazığ'a 'eş nakli' isteğinde bulunan vatandaşın talebi ilde boş kadro bulunmadığı için reddedildi.

KARŞILIKLI OLARAK YER DEĞİŞTİRME TALEBİ KABUL EDİLMEDİ

Diğer taraftan, İşkur şikayetçiye "karşılıklı olarak yer değiştirme (becayiş) talebi" olması ya da "memur" veya "veri hazırlama ve kontrol işletmeni" unvanı ile atanma talebinde bulunulması halinde konunun tekrar gündeme geleceğini belirtti. Ancak, şikayetçi bu teklifleri hak kaybına uğrayacağı gerekçesiyle kabul etmedi.

OMBUDSMAN KARARI HUKUKA UYGUN BULDU

Bu tespitler sonrasında, ombudsman; şikayet başvurucusunun eşinin Elazığ İlinde özel sektörde çalışmasından dolayı ve başka geçerli bir sebep sunmamasından ötürü ebebinden başka bir geçerli ve kabul edilebilir bir gerekçe öne süremediği için kararı hukuka uygun buldu.

Öte yandan İşkur çalışma verimliliğini gözeterek, Elazığ'a nakil isteyen 16 İş ve Meslek Danışmanının da naklinin yapılamadığını da belirtti.

KARAR İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR