BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

İşte Soma maden ocağındaki yaşam odası!

Türkiye daha 4 gün önce duydu bu sözü, yaşam odası.. Peki nedir bu yaşam odası, diğer ülkelerde işçilerin rahatlıkla 50 gün boyunca yaşamını sağlayabileceği fakat ülkemizdeki maden ocaklarında sadece proje üzerinde olan. İşte Soma madenindeki o yaşam odas

Soma’daki facianın yaşandığı bölgede, Soma Holding basın toplantısı düzenledi. Toplantı sonrası basın mensuplarına, kaza öncesi madene ait görüntüler paylaşıldı.
Görüntülerde yer alan ‘yaşam odaları‘ yeni tartışmanın da fitilini ateşledi.

MEVZUATA GÖRE ZORUNLU DEĞİL!

Şili’deki madencilerin 69 gün sonra çöken madenden kurtarılmasını sağlayan yaşam odası Türkiye’deki mevzuata göre madenlere konması zorunlu değil. Basın toplantısında bu mevzuatı hatırlatan Soma İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru, “Yaşam odası kapatılmıştı. Yenisi hazırlanıyordu” dedi. Doğru, yaşam odasının bulunması durumunda 500 kişinin kurtulabileceğini söyledi. Toplantı sonrası basın mensuplarına dağıtılan görsellerdeki ‘yaşam odası’nın ise dünya standartlarının çok gerisinde olması dikkat çekti.

İŞTE ŞİRKETİN O YAŞAM ODASI!



“BU ODAYA 500 KİŞİ SIĞMAZ”

Soma Holding Genel Müdürü’nün madenin başka bir bölümünde 500 kişilik yaşam odası bulunduğuna ilişkin açıklamaları tartışmaları da beraberinde getindi.  Uzmanlar, 500 kişilik yaşam odası olamayacağını, dünya standartlarına uygun odaların 12 ila 40 kişilik olduğunu söyledi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR