BIST 10.056
DOLAR 32,20
EURO 34,78
ALTIN 2.418,81
ÖĞRETMEN

İşte rotasyon hakkında merak edilen kriterler!

Öğretmene Rotasyon yani MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin çıkmasına sayılı günler varken, rotasyona takılacak öğretmenlerin merak ettiği kriterler haberin detayında...

Geçtiğimiz günlerde İnsan Kaynakları Genel Müdür Vekili Fethi Fahri Kaya yapacakları değişiklikler hakkında bazı açıklamalarda bulunmuştu.

Açıklamaların anahatları şu şekildeydi:

*Büyükşehirlerde öğretmenlerin okullarının bulunduğu valiliklerce belirlenen eğitim bölgeleri içinde yapılacak.

*Öğretmenin görevli olduğu okulun eğitim bölgesi içindeki en yakın okula rotasyonu yapılacak.

Valiliklerin belirlediği okullar yakın okullar olduğu sürece bu işin bir anlamı olamayacaktır. Tebdil-i mekanda ferahlık vardır öğretmenin farklı bölgedeki okula giderek kendini yenilemesi şarttır.

*Öğretmenlerin aynı eğitim bölgesi içinde kendi aralarında yerleri değişecek.

Bu şekilde merkez okullar yine belirli hizmet puanına sahip öğretmen gruplarının tekelinde olacaktır. Öğretmenlerin hizmet yaşlarına karşı değiliz ancak genç öğretmenlerinde yolunun açılması lazım…

*Uzak ilçeler arası rotasyon yapılmayacak.

Yıllardır merkeze veya istediği bir okulun boşalmasını bekleyen bir öğretmen için Rotasyon’da hayal olacaktır. Sonuçta yukarda bahsedildiği gibi çıkarsa sadece öğretmenler mahalle ya da sokak değiştirecektir.

*Eğitim bölgeleri arası rotasyon isteyen öğretmenlerin istekleri göz önüne alınacak.

Hangi öğretmen ister merkezde evinin yanı başında yıllardır kurulu düzeni olan okulu bırakıp gitmeyi. Uzak ilçedeki öğretmen ister ama oda hayal olarak kalır…

*Büyükşehirler dışında, merkez ilçesi olmayan tek bir eğitim bölgesi olan illerde ise il içinde yapılacak.

Tek bir eğitim bölgesi olan illerde il içinde olacak olması öğretmenlere sıkıntı doğuracaktır.

*Ara sınıf okutan öğretmenler rotasyona tabi tutulmayacak. 4. Sınıfı bitirmeleri beklenecek.

Olumlu maddelerinden bir tanesi eğitimde devamlılık adına çok güzel olur. 4+4+4 ün ilk çıktığında yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi yarım dönem için norm fazlası öğretmenler gönderilip yerine başka bir öğretmen derse girdirildi.

*Şehit ve gazi yakını öğretmenler ile engelli öğretmenleri rotasyondan muaf tutulacak.

Şehit ve Gazilerimizin hakkıdır söylenecek hiçbir şey yok…

Rotasyon konusunda Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN ; konuyu Bakan Nabi Avcı’yla da konuştuklarını ifade ederek, rotasyonla ilgili ‘8 yıl baz alınsın’ şeklinde internet sitelerinde haberlerin dillendirildiğini, bunu tasvip etmelerinin mümkün olmadığını vurgulayarak, rotasyona ilişkin endişeleri iletti. (KAMUHABERMERKEZİ)

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR