BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

İŞKUR çalışanları atama bekliyor!

İŞKUR tarafından yurtiçinde ve yurtdışında iş ve meslek danışmanlığı eğitimlerine gönderilen çalışanlar atama bekliyor. İş ve Meslek Danışmanı olarak İŞKUR'da çalışan memurlar 2016 yılında atanmak istiyor.

İş ve Meslek Danışmanı olarak İŞKUR'da çalışan memurlar atama bekliyor. Önlerinde yasal engel bulunmadıklarını belirten memurlar, yıllardır atama beklediklerini dile getirdi.

İŞKUR tarafından eğitime gönderilen bu mesleği halen devam ettirmek olan "İş Ve Meslek Danışmanlığı" kadrosuna atama bekliyor.

İŞKUR, 1946'da "işçilere vasıflarına uygun işler bulmak ve işverenlere de işlerine uygun vasıfta işçi bulmak" amacıyla kuruldu. 2016 yılında 70'inci yaşına giren kurum ismini değiştirmekle kalmayıp 2000 ve 2003 yıllarında yapılan yapısal değişikliklerle modern istihdam kurumu olma yolunda önemli bir adım attı.

İŞ VE MESLEK EĞİTİM DANIŞMANLIĞI İLK KEZ 1991 YILINDA GERÇEKLEŞTİ

İlk kez 1991 yılında 40 personelini Almanya'ya gönderen İŞKUR bu amaca yönelik, 'İş ve Meslek Danışmanlığı' eğitimi almalarını sağladı. Kurum daha sonraki yıllarda eğitimleri yoğunlaştırarak, alanında uzmanlaşmış danışmanlık firmalarından hizmet satın almış ve personelinin, "İş ve Meslek Danışmanlığı Eğitimi", "İş ve Meslek Danışmanlığı Geliştirme", "Mesleki Bilgilendirme Eğitimi" vb. birçok eğitim sağladı.

KPSS PUANI ESAS ALINARAK SÖZLEŞMELİ DANIŞMAN OLDULAR

İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetini 2009 yılından sonra profesyonel olarak vermeye başlayan İŞKUR işsizlik oranını düşürdü. Bu kapsamda Mesleki Yeterlilik Kurumu'yla işbirliğine gidilerek kurumun İş ve Meslek Danışmanlarının katkılarıyla meslek standardı oluşturdu. İŞKUR daha sonra KPSS puanını esas alarak, kuruma başvurup sıralamaya giren ve 3 aylık bir eğitimden geçen personelleri sözleşmeli statüde danışman olarak görevlendirmeye başladı.

İŞKUR ÇALIŞANLARI ATAMA BEKLİYOR

2012 yılına gelindiğinde; İŞKUR yıllarca eğitim verdiği, İş ve Meslek Danışmanı olarak görevlendirdiği çalışanlarını kadroya atamadı. Mağdur olan çalışanlar duruma tepki gösteriyor. Bu süreç boyunca tepki gösteren çalışanlarına İŞKUR, "Siz bu kurumun asıl çalışanlarısınız. Sizden asla vazgeçmeyiz. Sizleri koordinatör olarak atayacağız" dedi. 

KURUM ÇALIŞANLARI BAKAN'A SESLENDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenen İŞKUR çalışanları mağduriyetin giderilmesini istedi. Kurum çalışanları İŞKUR'da bugüne kadar hiç kullanılmamış ve kullanılması da muhtemel olmayan kadroların, İş ve Meslek danışmanı kadrosu ile değiştirilmesini istedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR