BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

İş ve meslek danışmanlarına atanma müjdesi!

Uzun zamandır atama bekleyen iş ve meslke danışmalarına güzel haberlerimiz var. TBMM Genel Kurulu'nda, sözleşmesi yenilenmeyen ve atanamayan iş ve meslek danışmanlarının lehine düzenlemeler içeren tasarı kanunlaştı.

İŞKUR tarafından Haziran 2012’de atanan İş ve Meslek Danışmanları, “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” nın TBMM’ye sevk edildiği ve TBMM Plan ve Bütçe komisyonunda görüşüldüğü tarihlerde görevde olmalarına rağmen, 31/12/2012 tarihi itibarıyla sona eren hizmet sözleşmeleri Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı doğrultusunda yenilenememişti

Kanun Tasarının Yasallaşması ile birlikte,

a) Sözleşmeleri yenilenememiş olan 813 İş ve Meslek Danışmanı, bu Kanunun Resmi Gazetede  yayımı tarihinden itibaren yirmi gün içinde İŞKUR’a başvurarak sözleşmelerini yenileyebileceklerdir.

b) Haziran 2012 itibariyle İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olanlar Kurs şartına takılmadan başvuru yapabileceklerdir. Haziran 2012 de İş ve Meslek Danışmanlığı  belgesi ve KPSS Puanı 70 ve üzeri olan bütün adaylar İŞKUR’a yazılı olarak başvurarak doğrudan atanabileceklerdir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR