BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.395,51
GÜNCEL

İş adamlarına yeşil pasaport müjdesi

Sanayici ve iş adamı olan ve yeşil pasaport alamadığı için isyan eden işadamı çok konuşulmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü açıklamasında işadamlarına müjdeli haberi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işadamlarına yeşil pasaport verilmesi için düğmeye basacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) toplantısında Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun işadamlarıyla ilgili yeşil pasaport isteğine olumlu yanıt verdi.

ERDOĞAN'DAN İŞADAMLARINA BÜYÜK MÜJDE

TOBB Başkani Rifat Hisarcıklıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada devletten tek taleplerinin önlerindeki engellerin kaldırılması olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Finansmana erişimde sıkıntılar yaşıyoruz. Bankalar artık vicdanlı ve sorumlu davransın, hep bana anlayışını bıraksın" dedi. Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa başkanları için yeşil pasaport ihtiyacını da gündeme getirdi.

Erdoğan işadamlarının pasaport isteğine de "Bunlar görüşülür, yapılır. Hükümetin çalışma yapmasıyla adım atılır" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB 72. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni'nde yaptığı açıklamada girişimcilerin önünün açılması gerektiğine ve bunun da faizlerin düşüşüyle gerçekleşeceğine vurgu yaptı.

YILDA 1 MİLYON 400 BİN KİŞİYİ İŞ SAHİBİ OLACAK

* Yeni ve çok daha büyük hedefler için çalışma zamanıdır. Kamu kuruluşları yatırımlarını durdurmayacak. Özel sektörümüz ara vermeyecek.

* Daha bakir, daha büyük pazarlar bulmak için dolaşacak. Turizmcilerimiz gelmeyen misafirlerinin yerine farklı ülkelerden daha fazlasını tesislerine çekmenin yolunu arayacak.

* Turizmde acaba dünyadaki operatörler buraya turist getirir mi düşüncesinden çıkacağız. Artık biz dünyayı kazan kepçe anlayışıyla operatörlerini kurarak müşteriyi buraya getireceğiz.

* Bunu yapacak güçte olduğumuza inanıyorum. Başka türlü 2023 hedeflerimize nasıl ulaşabiliriz. Nasıl güçlenerek çıkabiliriz.

 * Yılda 1 milyon 400 bin kişiyi iş sahibi yapmak için çalışmaları yeni bir sıçrama noktası olarak görüyorum. Bu bizler için gerçekten önemli bir an. Yılda 1 milyon 400 bin. TOBB çatısı altında iş sahibi yapmak demek hem sizin için hem de ülke için dinamizmin kazanılması demek.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR