BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
EMEKLİ

İntibak zammında başvuru var mı?

Yaklaşık 2 milyon emeklinin sabırsızlıkla beklediği intibak zammı için sadece sadece sayılı günler kaldı. Emekliler maaşların alınmasına az bir zaman kala bu sorunun cevabını merak ediyor; intibak zammında başvuru var mı?

İntibak zammına sayılı gün kaldı. 1.9 milyonu aşkın SSK emeklisi ve 12 bin Bağ-Kur emeklisi, Ocak ayında intibak zammı alacak.

ZAM İÇİN BAŞVURU GEREKMİYOR!

İntibak artışından yararlanmak için emeklilerin herhangi bir kuruma başvuru yapmaları gerekmiyor. Zamlar direkt olarak maaşlara yansıtılıyor. İntibak kapsamında olan tüm emekliler bu zamdan yararlanacak ve Ocak ayındaki maaşlarını zamlı olarak alacak. Bu yüzden emeklilerin bir dilekçe hazırlamasına ya da işlem yaptırmasına gerek bulunmuyor.

YENİ YILDA EMEKLİLERE TOPLU PARA VAR!

2000 yılından önce emekli olmuş tüm SSK'lılar intibak zammı alacak. 1 Mart 2002-30 Mayıs 2002 tarihleri emeklilik dilekçesi veren veya emekli aylığı bağlanan Bağ-Kur'lulara da intibak zammı verilecek. İntibak kapsamındaki yaklaşık 2 milyon emekliye, toplu para ödemesi yapılmayacak, geriye dönük bir ödeme olmayacak. Toplu para, maaşları eksik hesaplandığı tespit edilen 2 bin 500 emekli için geçerli. Eksik maaş ödendiği belirlenen emeklilere, hesaplamalar yapıldıkça maaş döneminde toplu para yatırılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, bu kişileri mektupla bilgilendiriyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR