BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

İngiltere karar verdi David Cameron istifa etti

İngiltere'de yapılan Brexit oylaması sonuçları belli oldu. Buna göre vatandaşlar AB'de çıkmayı kabul etti. Açıklanmayan resmi sonuçlardan sonra ise son dakika gelişmesi yaşandı.

İNGİLTERE Başbakanı David Cameron, dün yapılan referandumda seçmenlerin Avrupa Birliği'nden ayrılma yönünde oy kullanmalarının ardından Ekim ayına kadar başbakanlığı bırakacağını açıkladı.

İngiltere Başbakanı David Cameron,referandumu "AB'den ayrılalım" diyenlerin kazanmasının ardından eşiyle birlikte kameraların karşısına çıktı.

Çalışma ofisi "Downing Street"te açıklama yapan Başbakan Cameron AB'den ayrılma sürecini yeni bir başbakanın yürütmesi gerektiğini söyledi.  

EKİM'DE İSTFA EDECEĞİM

Başbakan Cameron, "Verilen karar taze bir liderliğe ihtiyaç duyuyor. Benim için ülkemin başındaki kaptan olmamanın doğru bir karar olduğunu düşünüyorum" dedi.

"AB'den ayrılma sürecini yeni bir başbakan yürütmeli" diyen Başbakan David Cameron, Ekim'deki parti kongresinde görevi bırakacağını açıkladı.

Cameron AB anlaşmasında birlikte ayrılmayı düzenleyen 50. maddenin ne zaman uygulamaya konulacağına yeni başbakanın karar vermesi ve AB ile müzakereleri yeni başbakanın yapması gerektiğini belirtti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR