BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
ÖĞRETMEN

İller arası yer değiştirmeler yeniden mi yapılacak?

Aktif Eğitimciler Sendikası norm kadro ve iller arası isteğe bağlı ve zorunlu yer değiştirmelerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'na bir yazı gönderdi.

MEMURLAR -Aktif Eğitimciler Sendikası norm kadro ve iller arası isteğe bağlı ve zorunlu yer değiştirmelerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'na bir yazı gönderdi. 

İller arası yer değiştirmelerde yaşanan sorunlar ve oluşan norm fazlaları nedeniyle bu işlemin yeniden yapılması gerektiğini vurgulayan bu yazıya MEB'in ne cevap vereceği merak ediliyor. 


İller arası zorunlu ve isteğe bağlı yer değiştirmelerin yeniden yapılmasını isteyen Aktif Eğitimciler Sendikası konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRMELERDE ÇIKAN SORUNLAR 

Birçok alanda norm kadro belirleme esaslarını değiştiren Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin 1 inci fıkrasına göre yayınlanan 18.06.2014 tarihli norm kadro veri girişi bilgilendirmesi konulu resmi yazısı ile eğitim kurumları norm kadrolarının güncellenmesine ilişkin iş ve işlemler 30 Haziran-18 Temmuz 2014 tarihleri arasında yapılmaktadır. Böylece eğitim kurumlarının kadro güncellemeleri, iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme döneminden daha sonra yapılmış olmaktadır.

2013-2014 norm güncellemelerine göre yapılan iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmede, dönüşüm süreci kapatılan mesleki bölümlerin dikkate alınmaması birçok problemin ortaya çıkmasına sebep olacaktır.

BAZI BRANŞLARDA NORM FAZLASI OLACAK! 

Talim Terbiye Kurulunun yayınladığı çerçeve programlar dikkate alındığında değişen ders saatleri neticesinde bazı branşlarda öğretmen ihtiyacı artacak, bazı branşlarda da norm fazlası olacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığına ikinci defa il içi yer değiştirme başvurularını norm güncellemelerinden sonra tekrardan alacak olması, iller arası yer değiştirme ihtiyacını da doğurmuştur. Bu ihtiyaçların giderilmesi için, yeni norm kadrolara göre isteyen öğretmenlere iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemlerine başvuru hakkı verilmelidir.

Zorunlu hizmet bölgelerinde fedakârca görev yapan ve zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış hatta fazladan yıllarca çalışmış sınıf öğretmenleri başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin yaşadıkları ve yaşamaya devam ettikleri mağduriyetlerinin çözümü adına, şartları taşıyanlara iller arası yer değiştirme hakkı verilmelidir.

2013 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemlerinde, bulunduğu ilde 31.12.2013 tarihi itibarıyla 3 (üç) yılını doldurmuş öğretmenlere yer değiştirme isteğinde bulunabilme hakkı verilmesine rağmen bu sene yapılmış olan iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemlerinde 15-30 Eylül 2014 tarihleri baz alınmıştır. Bununla beraber, 2010 yılı ilk atamaları da bilindiği üzere Aralık ayında yapılmıştır. Bu dönem atanan öğretmenler de geç atandıkları için mağduriyet yaşamaktadırlar.

Bu mağduriyetlerin giderilmesi için iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerde görev süresinin hesaplanmasında bulunduğu ilde 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla 3 (üç) yılını doldurmuş olmasına bakılmalıdır.

İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemlerinin norm güncellemelerinden sonra tekrar yapılması yerinde bir uygulama olacaktır.

Aktif Eğitimciler Sendikası

MEB’e yazılan yazı için 

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR