BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

İkinci el araç alırken bunlara dikkat!

Sıfır araçlarda ÖTV oranlarının yükselmesiyle ikinci el araç piyasası hareketlendi. Fakat dolandırıcılar her zaman olduğu gibi yine işbaşında.

Hakan Yanık, ikinci el araç almak isteyenlerin öncelikle adresi ve muhatabı belli vergi levhalı işyerlerinin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle internet ve oto pazarlarında yapılan ikinci el araç satışında zaman zaman mağduriyetler yaşandığına dikkat çeken Yanık, noter satışı yapılması halinde aracın parasının ödenmesini tavsiye etti. Yanık şunları kaydetti: "Noter satışında para ödeyip satışı almalarını özellikle tavsiye ediyoruz. İnternette ve oto pazarlarında 'kaparo verelim, yarın buluşalım, kaparo gönderin atlayın gelin' gibi açıklamalara kanmamak gerekir. Bu tür pazarlıklarda ertesi gün belirtilen yere gidildiğinde ya araç bulunamıyor ya da ilgili kişiye ulaşılamıyor. Verilen kaparo da yanmış oluyor. Kişiye ulaşsanız da size gösterilen veya size bahsedilen araçtan daha farklı bir araçla karşılaşabiliyorsunuz. Nereye gidiyorsanız gidin ruhsat sahibinden işyeri açma ruhsatı olan yerlerden aracı oto test merkezlerine gösterme şartıyla ikinci el aracı gönül rahatlığıyla alın."

Zaman gazetesinin haberine göre; oto merkezlerinde odalara kayıtlı işyerlerinin tercih edilmesinin yararlı olacağını anlatan Oda Başkanı Yanık, galeri dışında araç alınıyorsa bizzat ruhsat sahiplerinin tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR