BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.445,39
İŞÇİ

İhaleyle veteriner hekim alınacak

Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Birdane, Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün ‘yetkilendirilmiş veteriner hekim' uygulamasıyla et ve et ürünleri sektörün modernleşmesi amacıyla bir ilke imza attığını bel

Birdane, yaptığı yazılı açıklamada ‘ihale yöntemiyle' veteriner hekim alınmasını eleştiren Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam'ın açıklamalarına cevap verdi. Afyonkarahisar'ın Türkiye'de et sektöründe bir marka olduğunu ve bu markayı rekabet ortamında korumak gerektiğini belirten Birdane, "Özel sektör yeni yönetmelikler gereği müdürlüğümüzün denetiminde tesislerini modernleştirmek üzere ciddi paralar harcamaktadır. Et, süt ve imalat tesislerimizin birçoğu kendini yenilerek modernize etmiş, AB standartlarında üretim yapmaktadır." dedi.

Denetleme işinde de kamunun üzerine düşen gerekleri yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Birdane, "Afyonkarahisar İl Müdürlüğü bu konuda da bir ilki gerçekleştirmiş kanunda geçen ama şimdiye kadar kimsenin kullanamadığı ‘yetkilendirilmiş veteriner hekim' imkanını kullanmak istemiştir. Bizlerle istişare etmiş ve etmektedirler. İlk olmasından dolayı çıkabilecek tüm aksaklıklar giderilmiştir. Afyonkarahisar İl Müdürlüğümüz hizmetin aksamaması için ihale ile hizmet alma yoluna gitmiştir. İl Müdürlüğümüz ihale şartnamesinde; ‘veteriner hekim ihalesi', ‘odanın asgari fiyatının altına inmek', ‘denetlemeyi şirkete bırakmak' şeklinde veya bu algıyı yaratacak hiçbir cümle yazılmamıştır. Bazı basında çıktığı şekliyle Afyonkarahisar'da ‘taşerona ihale edilmiş herhangi bir denetim de yoktur." dedi.

Birdane, ihaleyi alan şirketin sadece veteriner hekimlerin ulaşım, yeme-içme, çalışırken kullanacağı alet-ekipman ve iş yerinde olup olmadıklarıyla ilgileneceğini anlattı. Birdane, sözlerini şöyle sürdürdü; "Yapılacak veteriner hekim denetimine karışamaz veya görüş beyan edemez. Ayrıca veteriner hekimlere ödenecek net maaş 2 bin 900 liradır. Bu miktar tamamen teknik ve idari şartnameye göre İl Müdürlüğünün kontrolündedir. İl müdürlüğümüz bir ilke imza atarak veteriner hekimlerle kendisi arasında çalışma şartlarını düzenleyen ve görüşlerimizi de dikkate alan bir sözleşme imzalamıştır. Buna göre; veteriner hekimler il tarım müdürlüğü emrinde istenen işleri yapacaklardır."

Fatih Birdane, şirketin denetleme yetkisinin bulunmadığını, hekimlerin karşılaştıkları sorunların il müdürlüğü tarafından giderileceğini, yetkilendirildikleri günden sonra ‘resmi hekim' statüsünde olacaklarını anlattı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR