BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,12
ALTIN 2.515,25
İŞÇİ

Hangi kurumlarda bugün memur olmayacak?

Birçok önemli kamu kuruluşunda bugün memurlar haklarını aramak için meydanlara iniyor. Memurlar kesilen fazla mesaileri ve yol ücretlerinin geri verilmesi için bugün iş bırakıyor.

Memurlar kesilen fazla mesaileri ve yol ücretlerinin geri verilmesi için bugün iş bırakıyor. Memurlar, "Başka çaremiz yok" diyor...

Kendilerine verilen fazla mesailer ile yol paraları kesilen memurlar hakkını  alanlanda  arayacaklarını açıkladı. Türk Büro-Sen Başkanı Fahrettin Yokuş, bu nedenle memur haklarının geri verilmesi için yarın iş bırakacaklarını söyledi. Yokuş memura ilk 6  ay  için 40-60 Lira zam verildiğini belirtip, "Buna karşılık 300-450 TL tutan fazla mesaileri ile yol paraları kesildi. Memura kaşıkla verdiler kepçeyle alıyorlar.

Memurun maaşı gittikçe eriyor. Dayanacak halleri kalmadı. Memur verilen zamla maaşının yükselip biraz  rahatlayacağını  ümit ederken kesilen paralarıyla adeta şoke oldu" diye  konuştu .

43 KURULUŞTA BUGÜN EYLEM VAR

Türk Büro-Sen Başkanı, "Yaşanan olumsuzluklar karşısında başta Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Nüfus  Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bağlı  hizmet  birimleri ile Maliye Bakanlığı olmak üzere;  hizmet  kolumuza bağlı 43 adet kamu kurum ve kuruluşunda; fazla mesailer için, ek ödemelerin emekliliğe sayılması için ve  güvencemize  el sürdürmemek için üretimden gelen  hizmet gücümüzü  kullanacağız " diye  konuştu . Yokuş amaçlarının haklarını geri almak olduğunu belirtip, "Memura bir verdiler neredeyse 5 aldılar. Biz kesilen fazla mesaimiz ile yol paralarımızı istiyoruz. Bu da en tabii hakkımız. Mesai verilen yerlerde memurun çalıştığı saate bir baksınlar. Ayrıca memurun görev yaptığı yerle oturduğu yer arasında verdiği yol parasını da bir  incelesinler . Biz hakkımızı istiyoruz" diye konuştu .

"ÇAREMİZ KALMADI"

Sendikadan yapılan açıklamada ise, "27 Şubat günü tüm  Türkiye 'de  gerçekleştireceğimiz  eylemde amacımız vatandaşa sıkıntı vermek değil, hükümetin yanlış politikaları  yüzünden  iş bırakmadan başka çare kalmaması sebebiyledir. başka yapacak çaremiz kalmamıştır. Eylem  programımız ;  Ankara 'da sabahı saat 10:30 da Kızılay Güven Park'ta (YKM önü) toplanılarak başlayacak. Saat 11:00 itibariyle kortej oluşturularak Maliye Bakanlığı'na yürüyüşe geçilecek."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR