BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
İŞÇİ

Hak-İş Başkanı'ndan 1 Mayıs açıklaması!

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Arslan, 1 Mayıs hakkında açıklama yaptı. Arslan, "Kaos, cop, gaz, çatışma, havi fişekler, maskelilerin, tartışma görüntülerinin olduğu 1 Mayıs'ı tarihe gömeceğiz" dedi.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Kaos, cop, gaz, çatışma, havi fişekler, maskelilerin, tartışma görüntülerinin olduğu 1 Mayıs'ı tarihe gömeceğiz" dedi.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) konferans salonunda düzenlenen "Çalışanlara Yönelik Yeterlilik Odaklı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Projesi"nin açılışında 2014'ün iş sağlığı, iş güvenliği ve iş kazaları açısından karanlık bir yıl olduğunu belirtti.

İş sağlığı ve güvenliği konusunun bir devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini kaydeden Arslan, "Sorunu sadece iş yerlerinde bir iş kazası, ölümlü kazalar, yaralanmalı kazalar, iş kaybı, işverenlerin ve işçilerin sorumluluğunun ötesinde yeni bir bakış açısında ihtiyacımız var. Sorumlulukları birbirimizin üzerine atmadan, millet olarak hep birlikte elimizi taşın altına koyup bu sorunla nasıl mücadele edileceğini ortaya koymamız gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

1 MAYIS'A MEVLANA BAKIŞ AÇISI

Arslan, Hak-İş olarak 1 Mayıs'ı Konya'da Memur-Sen ile kutlayacaklarını bildirerek, şunları söyledi:

"Barışın, kardeşliğin, insani hassasiyetlerin zirve yaptığı, Hazreti Mevlana'nın ikliminde 1 Mayıs'a farklı bir bakış açısı getirmemiz gerekiyor. Hazreti Mevlana'nın kucağında farklı bir 1 Mayıs'ı Konya'da gerçekleştireceğiz. Kaos, cop, gaz, çatışma, havi fişekler, maskelilerin, tartışma görüntülerinin olduğu 1 Mayıs'ı tarihe gömeceğiz. Ne yazık ki Türkiye'de uzun yıllar 1 Mayıs, kaos günüydü. Hatırlayın 1 Mayıs yaklaştıkça gazetelerde, bu sene ne olacak, nerede kavga çıkacak, nerede çatışma olacak, günlerce 1 Mayıs'ı bu tartışmaların, kavgaların içinde karşıladık."

1 Mayıs'ın, bu yıl cuma gününe denk geldiğini ifade eden Arslan, "Cuma günü, hayırlı bir gün, bizim için eylem günü. Önce Alaaddin Tepesi'nin önünde 1 Mayıs'ı kutlayacağız, Sultan Selim Camisi'nde cuma namazını kılacağız. Güzel bir 1 Mayıs'ı kutlamamız gerekiyor. Artık 1 Mayısları gerginlik günü olmaktan, çatışma günü olmaktan çıkartmamız gerekiyor" diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR