BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,84
ALTIN 2.417,08
MEMUR

Hak etmeyen 1000 şube müdürü atandı

Şube müdürleri atamasında haksızlık olduğunu belirten EKSEN Eğitim-Sen, 1000 şube müdürünün hak etmediği halde atandığını belirtti.

18 Nisan 1999 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Devlet Memurlarının Görevde Yükselme Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin 11. Maddesi gereğince devlet memurlarının görevde yükselmeleri için sınava katılarak başarılı bulunmaları şarttır.

Ancak günümüzde Milli Eğitim Bakanlığı Yetkilileri Şube Müdürü olmasını istedikleri kişiyi, öncelikle sınavsız atama yapılabilecek olan boş İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine atayıp ilgilinin o makamı bulunması gereken asgari süreyi doldurduğu anda Şube Müdürlüğüne tenzil ettirip yukarıda bahsi geçen şartı eski tabiri ile hile-i şeriyye yoluyla aşmış oluyorlar. Bu uygulamayı kamu çalışanları hüllelleme diye tabir etmektedir. Bu uygulama neticesinde son yapılan görevde yükselme sınavından bu yana 1000'in üzerinde şube müdürlüğü kadrosu hak etmeyen insanlara dağıtılmış bulunmaktadır.
 
 EKSEN Eğitim-Sen olarak o mevkiin umuduyla devlete hizmet eden gayretli millet evlatlarının önlerini tıkamak ve onların şevkini kırmaktan başka bir getirisi olmayacak olan bu uygulamanın bir an evvel sonlandırılmasını, inandığımız değerlerin ve dinin Hak Peygamberinin ifadesinde de yerine bulan ölçü gereği makamların ehline tevdi edilmesini talep ediyoruz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR