BIST 9.970
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.435,13
GÜNCEL

Görevli polislere bozuk kumanya dağıtıldı!

Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, Ankara'da 1 Mayıs kutlamalarında görevli polislere bozuk kumanya dağıtıldığını ileri sürdü.

Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sendika yöneticileriyle Ankara'da 1 Mayıs'ın kutlandığı meydanlarda görevli polisleri ziyaret ederek sorunlarını dinlediklerini belirtti.

Polislerin görev yaptığı meydanlarda insani şartların sağlanmadığını gördüklerini dile getiren Sezer, "Meslektaşlarımızın şikayetleri var. 1 Mayıs'ta görevli polislere dağıtılan kumanyaların küflü, bozuk olduğunu gördük. Birkaç polis arkadaşımızın yediği kumanyadan etkilendiğini, bu nedenle kumanyaların acil toplatıldığını öğrendik. Bozuk kumanyanın birini örnek olarak aldık" diye konuştu.

Toplatılan kumanyaların yerine yenilerinin saat 15.00'te dağıtıldığını söyleyen Sezer, sabahın erken saatlerinden itibaren görev yapan polislerin o zamana kadar aç çalıştığını kaydetti.

Bozuk kumanyayı Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne göndereceklerini söyleyen Sezer, kumanyayı temin edenler hakkında işlem yapılmadığı taktirde savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarına işaret etti.

-"Polise görev çadırı yapılması lazım"-

Mitingde dönüşümlü görev alan polislerin dinlenme sürelerini kıyıda, köşede ve çimlerin üzerinde geçirdiğini dile getiren Sezer, şöyle konuştu:

"Yıllar önce 1 Mayıs'ta görevliyken, ben de o çimlerde oturuyordum. 2013'e geldik. Polisimiz, hala o çimlerin üzerinde. Artık polisimize bir görev çadırı yapılması lazım. Bu çadırların içinde arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecekleri tuvalet ve mutfak bulunması lazım. Arkadaşlarımız ihtiyaçlarını gidermek için bina arıyorlar. Bunlar önemli detaylar. Neden hala arkadaşlarımız 1972 model bir belediye otobüsünün içinde tutuluyor- Arkadaşlarımız, bu otobüslerin içinde yanacaklar ya da çimde oturacaklar. Semt pazarlarında derneğin tahsis ettiği seyyar kabinler bulunuyor. Biz pazarcılar derneği kadarda mı olamıyoruz."

1 Mayıs bayramının çalışan polisler için de insanca geçmesini istediklerini söyleyen Sezer, İstanbul'daki olaylara ilişkin, "Hak aramaya karşı sert tepki varsa bu yanlışa yanlış diyoruz ama meslektaşlarımıza karşı bir fiziki saldırı varsa bu saldırıyı yapanları da sert bir dille kınıyoruz" diye konuştu.

Sezer, "Ülkemizde 1 Mayıs gerçek bir bayram havasında kutlandığı gün, en önde kutlayacak kişiler Emniyet-Sen'liler olacaktır. Ancak marjinal grupların esiri halinde bir kutlamaya hiçbir zaman biz katılmayacağız" görüşünü dile getirdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR