BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

FSM Köprüsü'nde HGS ve OGS birleşiyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nce, İstanbul'daki köprü ve otoyollardaki geçişleri kolaylaştırmak için gerçekleştirilen Serbest Geçiş Ücret Toplama Sistemi çalışmaları sürüyor.

Sistemin ilk faaliyete geçeceği yer Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde önceki gece başlayan OGS ile HGS gişelerini birleştirme çalışmaları bu gece de sürdü.

Çalışmaların, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Boğaziçi Köprüsü, Mahmutbey ve Çamlıca gişelerinde 31 Ocak 2014'e kadar tamamlanarak sistemin hizmete girmesi bekleniyor.

Yapılan çalışmayla gişe adaları ve kanopileri kaldırılarak OGS ve HGS etiketli araçların ortak geçiş yapabileceği, konstrüksiyonlar tesis edilerek, OGS ve HGS algılayıcıları bu konstrüksiyonlara yerleştirilecek. Çalışmalar sırasında ise trafik akışı gerekli işaretlemelerle etaplar halinde yönlendirilecek.

OGS ve HGS etiketli araçların gişe alanlarında şerit seçimine gerek kalmaksızın aynı yolu kullanmalarına imkan sağlayacak sistemle trafik güvenliğinin artırılması ve hızlı trafik akışının sağlanması amaçlanıyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR