BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,17
GÜNCEL

Fransa'da terör saldırısı çok sayıda ölü var!

Fransa'da terör saldırısıyla sarsıldı. Güneydeki Nice kentinden gelen son dakika haberlerine göre 84 kişi hayatını kaybetti 10 kişide yaralandı. Saldırının ardından Fransa Cumhurbaşkanı Hollande başkent Paris'e geldi.

FRANSA’nın güneyindeki Nice’de, kent merkezinde bir kamyon 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine daldı. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 84 kişi yaşamını yitirdi.

Nice'da 14 Temmuz kapsamındaki havai fişek gösterisi ve kutlamaları izleyen kalabalığın arasında bir kamyon daldı. Nice Savcılığı yaptığı ilk açıklamada saldırıda en az 80 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. En az 100 kişi de yaralandı.

90 KİLOMETRE HIZLA 2 KİLOMETRE KALABALIĞIN ÜZERİNE İLERLEDİ

Polis yetkilileri kamyonun 90 kilometre hızla 2 kilometre boyunca ilerlediğini açıkladı. Kamyonun durdurulmaya çalışıldığını ancak bu sırada çok sayıda kişinin de hayatını kaybetti açıklandı. Olay kentte büyük paniğe neden oldu. Polis anons yaparak kent sakinlerine gerekmedikçe evlerinden çıkmama uyarısında bulundu. Olayın ardından polis ve valilik geniş çaplı operasyon başlattı.

SALDIRGAN TUNUSLU

Saldırganın olay yerinden ancak 100 metre uzaklaşabildiğini belirten Vali Colrat, kamyonda ikinci bir saldırganın olma ihtimalinin de bulunduğu ve soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti.

KAMYONDA MÜHİMMAT SİLAH VE EL BOMBASI ELE GEÇİRİLDİ

Polis tarafından etkisiz hale getirilen teröristin kullandığı kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah ele geçirildi. Fransız basınına göre saldıran Nice'te yaşayan 31 yaşındaki Tunuslu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR