BIST 10.857
DOLAR 42,41
EURO 49,18
ALTIN 5.639,18
GÜNCEL

Eyüp eğitimde rekor kırdı!

İstanbul'un nadide ilçelerinin başında gelen Eyüp son günlerde büyük bir heyecan yaşıyor. 155 adet Comenius Dil Asistanlığı başvurusundan birinci olarak “Comenıus Dil Asistanlığı'nda rekortmen ilçe oldu.

“COMENIUS DİL ASİSTANLIĞI” Rekortmeni İlçe!

2013 Teklif Çağrısı döneminde Ulusal Ajans'a yapılan başvurular arasından Türkiye genelinde 155 adet ComeniusDil Asistanlığı başvurusu kabul edilmiştir. 155 adet başvurunun 20 tanesi İstanbul'daki kamu okulları tarafından yapılmış ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilmiştir.Kabul edilen 20 başvurudan 7 tanesi Eyüp İlçesindeki kamu okullarına aittir.Bu sayede Eyüp İlçesinde Avrupa'nın farklı ülkelerinden 7 öğretmen görev alacak ve Eyüp ilçesindeki okullarda eğitim faaliyetlerindebulunacaklardır. Projeler kapsamında Eyüp İlçesine gelecek olan 7 öğretmenin tüm masrafları AB fonları ile karşılanacak olup yaklaşık 250.000 euroluk bir bütçe kullanımıgerçekleştirilecektir.

Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan GÜR ve Proje Koordinasyon Ekibi rehberlik çalışmaları ve İlgili okulların özellikle İngilizce öğretmenlerinin başarılı çalışmaları  sonucu başvuru yapan ve başvurusu Kabul Edilen Eyüp ilçesi kamu okulları listesi şu şekildedir;


• Eyüp Anadolu Lisesi
• Alibeyköy Anadolu Lisesi
• Alibeyköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
• Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
• Haydar Akçelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi
• Kemerburgaz Halis Kutmangil Çok Programlı Lisesi
• Oğuz Canpolat Lisesi

Comenius Dil Asistanlığı Nedir?

Hayatboyu Öğrenme Programı altında yer alan Comenius Programı bünyesindekiComenius Asistanlığı, öğretmen adaylarının Avrupa'daki eğitim kurumlarında yaptıkları bir etkinliktir.

Ayrıca Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür göreve başladığı ilk günden beri Avrupa Birliği projelerine büyük önem vermiş, ilk çalışma toplantısını ilçede görev yapan öğretmenlerle Avrupa Birliği Projeleri hakkında yapmıştır. Milli Eğitim Müdürü Serkan GÜR yönetiminde ilçe proje koordinasyon biriminin de çalışmaları sonucu 5 adet Leonardo Da Vinci kurum adına yazılmış, ayrıca ilçedeki okulların proje başvurularında rehberlik yapılmıştır. İlçe genelinde 2013 teklif çağrısı döneminde 6 adet Comenius Okul Ortaklıklarıve 7 adet Leonardo Da Vinci projesi başvurusu yapılmıştır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR