BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

Eş tayin kararı yeniden yayımladı

İZMİR'de yaşayan ve İŞKUR'da çalışan bir vatandaş eşinin Elazığ'da olmasından dolayı istediği 'eş tayini' reddedildi. Kamu Denetçiliği Kurumu verdiği kararı 29 Ocak yani bugün tekrar revize ederek yayımladı.

İZMİR'de yaşayan ve İŞKUR'da çalışan bir vatandaş eşinin Elazığ'da olmasından dolayı istediği 'eş tayini' kararı dün ombusman tarafından hukuka uygun bulunmuştu. Kamu Denetçiliği Kurumu ise verdiği kararı bugün tekrar yayımlayarak revize etti.

İzmir'de yaşayan vatandaşın 2015 yılının Ekim ayında yazdığı dilekçeye cevap Ocak ayında geldi. İzmir'den Elazığ'a 'eş nakli' isteğinde bulunan vatandaşın talebi ilde boş kadro bulunmadığı için reddedildi.

OMBUDSMAN KARARI HUKUKA UYGUN BULMUŞTU

Yapılan tespitler sonrasında, ombudsman; şikayet başvurucusunun eşinin Elazığ İlinde özel sektörde çalışmasından dolayı ve başka geçerli bir sebep sunmamasından ötürü ebebinden başka bir geçerli ve kabul edilebilir bir gerekçe öne süremediği için kararı hukuka uygun buldu.

 Öte yandan İşkur çalışma verimliliğini gözeterek, Elazığ'a nakil isteyen 16 İş ve Meslek Danışmanının da naklinin yapılamadığını da belirtmişti.

KARAR REVİZE EDİLEREK TEKRAR YAYIMLANDI

Kamu Denetçiliği Kurumu yayımladığı kararı bugün tekrar revize ederek verdi. Kararda ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

KARAR İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR