BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
GÜNCEL

Erdoğan'dan DDK'ya paralel yapı talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu DDK'ya 'paralel yapı'yla mücadele talimatı verdiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'paralel yapı'yla mücadele kapsamında Devlet Denetleme Kurulu DDK'ya talimat verdiğini belirtti.

Erdoğan, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 300 kaymakama seslendi.

Konuşmasında DDK'ya ilişkin “Bu yapının mensuplarını kamunun tüm kademelerinden süratle temizlemek mecburiyetindeyiz. Paralel yapıyla mücadele çalışmaları gerek Milli Güvenlik Kurulu gerek Devlet Denetleme Kurulu aracılığıyla yakından takip edilmektedir." diyen Erdoğan, "Şu anda bana bağlı olarak çalışan Devlet Denetleme Kurulu’nun en öncelikle görevi budur. ‘Her kurumumuzu denetleyeceksin her kurumda bu tür kim varsa tespit edip hemen yargıda bunlar için süreci başlatacaksınız’ talimatı verdim” ifadelerni kullandı ve şöyle devam etti:

2023 HEDEFLERİ

"Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için idari reformlarını, zihniyet reformlarıyla desteklemesi gerekiyor. Vizyon sahibi, yetişmiş, kendini sürekli bilgi ile besleyen ve yenileyen, liderlik vasıflarına sahip idarecilerimizin sayısını ne kadar çoğaltırsak hedeflerimize ulaşma şansımız da bir o kadar aratacaktır. Statükonun gardiyanlığını yapan bir bürokrasi ülkeye sadece patinaj yaptırır."

"KİM OLURSA OLSUN HAK ETTİĞİ CEZAYI GÖRECEKTİR"

"Paralel yapıyla mücadele çalışmaları gerek Milli Güvenlik Kurulumuz gerekse Devlet Denetleme Kurulumuz aracılığıyla yakından takip edilmektedir. Şu anda bana bağlı olarak çalışan Devlet Denetleme Kurulu'nun en öncelikli görevi budur. 'Her kurumumuzu denetleyeceksin, her kurumda bu tür kim varsa tespit edip hemen yargıda bunlar için süreci başlatacaksınız' diye talimatımı verdim. Altını çizerek söylüyorum, bu konu tamamen bir devlet meselesi, devletin güvenliği meselesidir. Bu konuda her hangi bir ihmali, yanlışı olan kim olursa olsun mutlaka hak ettiği cezayı görecektir."

DDK
Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR