BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,08
ALTIN 2.505,58
İŞÇİ

En düşük işçi maaşı bin 500 lira olacak

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, hükümetle yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında tekliflerinin kabul görmesi halinde en düşük kamu işçisi maaşının bin 500 liraya yaklaşacağını söyledi.

Kavlak, yaptığı açıklamada, toplu iş sözleşmesinde yaptıkları görüşmede hükümetin teklifini aldıklarını belirtti.

Hükümetin, bin 800 lira altında çalışanlara 150 liralık bir iyileştirme yapmayı teklif ettiğini vurgulayan Kavlak, "Birinci altı ay için yüzde 4, ikinci altı ay için de yüzde 3 oranında zam teklifi yaptılar. Önümüzdeki hafta tekrar bir görüşme olacak" dedi.

Kavlak, öncelikli taleplerinin işçi maaşında vergiden doğan kayıpların devlet tarafından karşılanması olduğunu vurgulayarak, zam oranını da belirlediklerini ve birinci altı ay için yüzde 10 oranında zam istediklerini bildirdi.

200 BİN İŞÇİYE NE KADAR ZAM GELECEK?

Son dönemde kamuda çok sayıda yeni elaman alındığını ve ücret skalalarında ciddi farklılıkların bulunduğuna vurgu yapan Kavlak, şöyle konuştu:

"Kamu işçileri kapsamında en aşağı taban ücretini bin 200 liraya çekip bir görüşme olabilir. Bunu teklif ettik. Bin 200 liraya çektikten sonra zam yapılsın istiyoruz. Yani bu şekilde en düşük kamu işçisi maaşı bin 500 liraya yaklaşacak. Bu, bizim teklifimiz, umarım kabul görür."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR