BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.432,44
GÜNCEL

Emniyetten, dolandırıcılara karşı kamu spotlu önlem!

Emniyet, ‘PKK hesabınızı ele geçirdi’ yalanıyla binlerce vatandaşı tuzağa düşüren dolandırıcılara karşı ‘kamu spotu’ hazırlayacak. Kamu spotunda çetelerin tezgahına düşen ünlü diyetisyen Prof.Dr. Canan Karatay yer alacak.

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak "PKK hesabınızı ele geçirdi" yalanıyla korku salan dolandırıcılar, aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu binlerce kişiyi mağdur etti. Polis defalarca operasyon yapsa da çeteler halkı dolandırmaya devam ediyor.

PROGRAMLARDA ANLATTI

Sabah gazetesinin haberine göre; dolandırıcılar aynı yöntemle ünlü diyetisyen Prof.Dr. Canan Karatay'ı da oyuna getirerek parasını almıştı. Karatay'ın dolandırılması medyada geniş yer bulmuş, birçok yurttaş da bu sayede dolandırıcıların ağına düşmekten son anda kurtulmuştu. Karatay, bu olaydan sonra katıldığı bir çok programda vatandaşların dolandırıcılara karşı dikkatli olmasını istemişti.

POLİS KOLLARI SIVADI BİLE

Emniyet telefonla dolandırıcılık olayına karşı medya gücünü arkasına alacak. Çekilecek olan kamu spotunda sistemin nasıl işlediği, vatandaşların hangi yalanlar kullanılarak tezgaha düşürüldüğü anlatılacak. Kamu spotunun hazırlanması için çalışmalara başlayan polis, filmde oynatmak istediği Canan Karatay'ın kapısını çalacak.

HARFİYEN UYGULAMIŞ VE PARASINI KAPTIRMIŞTI

Canan Karatay dolandırıcıların söylediklerini harfiyen yerine getirerek poşete koyduğu 50 bin dolar ve 10 bin TL'yi Kadıköy'de bir alışveriş merkezinin girişine bırakmıştı. Dolandırıcıların yönlendirdiği iki kişi ise para dolu poşeti alarak taksiyle uzaklaşmak istemişti. Ancak başka bir dosya nedeniyle zanlıları takip eden Adana polisi, İstanbul'a haber vererek zanlıların yakalanmasını sağlamıştı. Ele geçirilen paralar ise sahibi Canan Karatay'a teslim edilmişti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR