BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
EMEKLİ

Emekliye yılbaşında çifte zam geliyor!

Emeklilerin son günlerde en önemli konusu Ocak ayında hesaplara yatmaya başlayacak olan intibak zammı. Yaklaşık 2 milyon emeklinin alacağı intibak zammının yanında, maaş zamları ve enflasyon farkı da verilecek...

İntibak kapsamındaki 1.9 milyonu aşkın SSK emeklisi ile 12 bin Bağ-Kur emeklisine Ocak'ta çifte zam var.

İNTİBAK ZAMMI HAKKINDA MERAK ETTİĞİNİZ HER ŞEY BURADA!

Bu emekliler, intibak artışına ek olarak Ocak'ta tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak genel zamdan da yararlanacak. Bu genel zammı da, 2012'nin ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyon oranı belirleyecek.

ENFLASYON FARKI EMEKLİYE NASIL YANSIYACAK?

Yıllık tahmin aşağıya çekilmiş olsa bile son 6 aylık enflasyon emeklilerin alacağı farkı belirleyecek. Bunun için yıl sonunda açıklanacak enflasyon rakamı önem kazanıyor. Memur emeklileri ayrıca, toplu görüşmeden doğan zamlarını da yılbaşında maaşlarıyla birlikte alacak.

İntibak kapsamında yaklaşık 2 milyon emekli bulunuyor. 2000 yılından önce emekli olmuş tüm SSK'lılar intibak kapsamında. Emeklilik kararını 1999 yılında aldırmış SSK'lılar da intibaktan yararlanacak. SSK'dan malulen emekli olanlara da, eğer 2000 yılından önce emekli olmuşlarsa intibak zammı var.

İNTİBAK KİMLERE VERİLECEK?


Bağ-Kur emeklilerinden ise 1 Mart 2002-30 Mayıs 2002 tarihleri arasında emeklilik dilekçesi veren veya emekli aylığı bağlananlar intibak zammı alacak. Dul ve yetimler de, maaşlarını aldıkları kişi intibak kapsamında bulunuyorsa bu zamdan yararlanabilecek. İntibak kapsamında bulunan ancak vefat etmiş olan emeklilerin zammı, maaşını alan yakınlarına verilecek

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR