BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,42
EMEKLİ

Emekliye maaşa göre promosyon verilecek

Emekli promosyonunda çalışmalar tamamlandı. Emeklilerin promosyonları maaşlara göre belirlenecek.

Bayram öncesi tamamlanan ve Başbakan’a sunulacak olan emekliye promosyon sisteminin detayları belli olmaya başladı. Maaşı yüksek olan emekli daha fazla promosyon alacak. Bankada ücretini daha fazla tutanlar da diğerlerine göre avantajlı olacak. İşte ayrıntılar...

Takvim gazetesinin haberine göre 11 milyon emeklinin dört gözle beklediği promosyon çalışmasının detayları belli olmaya başladı. Tamamlanan çalışma Başbakan Binali Yıldırım'ın kararı sonrası uygulamaya geçecek.

Bayram öncesinde biteceği beklenen çalışma böylece tamamlanmış oldu. Kararın ardından da ödemelerle ilgili süreç başlayacak. Yapılan çalışmaya göre yüksek maaş alan emeklilerin promosyonu da ona göre yüksek olacak. Böylece memurlardaki gibi maaşa göre promosyon sistemi emekliler için de uygulanacak. Ancak en az promosyon 500 lira olacak ve eklenecek miktar bunun üzerine ilave edilecek.

PROMOSYONU YÜKSELTEN İKİNCİ KRİTER

Promosyonu yükseltecek ikinci kriter ise emeklilerin paralarını kullanma biçimi olacak. Maaşlarının tamamını hemen çeken emekliler daha az promosyon alırken bankada tutma süresi uzadıkça miktar da artacak. Banka ürünlerini kullanan, parasını hemen çekmeyen emekliler daha yüksek promosyon alacak. Yeni emekli olanlar da seçtikleri bankaya göre en az 500 lira promosyon alacak. Daha sonra bu iki kritere göre onların da promosyonları yükselecek. Daha sonraki aşamalarda bu taban fiyatın 700 liraya kadar çıkabileceği belirtiliyor.

Promosyon ödenmesi için yapılacak sözleşmelerin 2 ya da 3 yıllık olması planlanıyor. Buna göre anlaşma yapıldıktan sonra para emeklinin hesabına geçecek. Bundan sonra 2 ya da 3 yıl ne kadar sözleşme yapıldıysa emekli maaşını o süre içinde ilgili bankadan alacak ve banka değiştiremeyecek. Bankaların promosyon karşılığında kredili mevduat hesabı ya da kredi kullanma gibi mecburiyetler getirmesine ise izin verilmeyecek.

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR