BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,07
ALTIN 2.465,89
İŞÇİ

Emeklilikte yaşa takılanlara kötü haber!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emeklilikte yaşa takılanların Genel Sağlık Sigortası (GSS) ödemeden sağlık hizmetinden yararlanamayacağını açıkladı.

MEMURLAR- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emeklilikte yaşa takılanların sigorta primi ödemeksizin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri konusuna açıklık getirdi. Bakanlık olarak bu konuda bir çalışma yapmadıklarını anlatan Şimşek, şunları söyledi:

EŞİTLİĞE AYKIRI OLUR

"Genel Sağlık Sigortası primlerinin vatandaşlar adına devlet tarafından ödenmesinin ilgililerin sigortalı olarak çalışıp çalışmadıklarından ziyade gelir düzeylerine göre belirlendiği dikkate alındığında, bu yönteme aykırı olacak şekilde bir düzenlemenin eşitsizliğe yol açacağı düşünülmektedir."

ŞİMŞEK: KANUN ÇALIŞMAMIZ YOK

Bugün gazetesinin haberine göre; Maliye Bakanı Şimşek ayrıca, emeklilikte yaşa takılan ve 5 milyon kişiyi ilgilendiren "emekli aylığı" tartışmalarıyla ilgili de açıklama yaptı. Şimşek, "Asgari yaşı doldurmamış olan kişilere yaşlılık veya Emeklilik aylığı bağlanabilmesine yönelik olarak Bakanlığımızca yürütülen bir kanun çalışması bulunmamaktadır" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR