BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,70
ALTIN 2.405,71
EMEKLİ

Emeklilikte yaşa takılanlar için düzenleme var mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emeklilikte yaşa takılanlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu bir gazetecinin "Emeklilik yaşıyla ilgili bir düzenleme olacak mı?" sorusu üzerine açıklama yaptı.

Soylu, "Vatandaşlarımızın erken emeklilik konusundaki taleplerini insani ve beklentilerinin olabileceğini düşünüyorum. Sosyal güvenlik sistemimizin gelir gider tablosu, aktif ve pasif dengesi var. Bunu sürdürülebilir kılmak zorundayız." diye konuştu.

Bir gazetecinin "Erken emeklilikle ilgili bir gelişme yok. 15 ay daha bekleyeceğim" demesi üzerine Bakan Soylu, gazeteciye "Kaç yaşındasınız?" diye sordu.

"BEN DE EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARDANIM"

Gazetecinin 46 yaşında olduğunu söylemesi üzerine Bakan Soylu, şunları ifade etti:

"Ben de seninle aynı yaştayım. Ben de emeklilikte yaşa takılanım. Benim bugün emekli olmam lazım. Milletvekiliyim, bakanım ama ben de 25 yıl falan prim ödedim. SSK'da, Bağ-Kur'da ödedim. Ben de bugün bekliyorum. Kendime bakıyorum, ben 50 yaşında emekli olmamalıyım. Bunu bu ülkenin bir evladı olarak söylüyorum. Avrupa'nın bazı ülkelerinde emeklilik yaşı 67'ye 70'e çıktı. Neden? Bunun bir sebebi var. Yaşam kalitesi, sağlık imkanları arttı, insanların kendilerine olan bakımları yükseldi. Yaşamı olumsuz etkileyen unsurlarda ciddi azalmalar oldu. Dünyanın birçok yerinde yaşam süresi uzadı. "

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR