BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
EMEKLİ

Emeklilik günü sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Emeklilik sorgulama işlemi nasıl yapılır? Emeklilik gün öğrenme işlemi ile ilgili ayrıntılı bilgi haberimizde.

Emekli olmak isteyen vatandaşlar emeklilik günü sorgulamak ister. Peki emeklilik sorgulama işlemi nasıl yapılır? SSK, emekli sandığı, Bağkur emeklilik sorgulama işlemi  hakkında ayrıntılı bilgi haberimizde...

İş hayatımız boyunca sürekli olarak bir gün emekli olma hayali ile çalışır ve bunun sağlanması içinde bağlı olduğumuz kuruma belli bir miktar prim yatırırız. Yatırdığımız bu primler belli bir günü geçtikten sonra artık emekli olmaya hak kazanırız.

İşte sizde emekli olmak için prim yatırıyor ve emekliliğinize kaç gün kaldığını merak ediyorsanız bu sayfada sizlere bu konu hakkında bilgi vereceğiz. Sizde emeklilik gün sorgulama uygulamasından faydalanarak emekliliğinize kaç gün kaldığını öğrenebilirsiniz.

SSK EMEKLİLİK GÜN SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR? 

İlk olarak yazının devamında vermiş olduğumuz linke tıklayınız. Açılacak olan sayfada cinsiyetinizi, doğum tarihinizi, hizmete başladığınız günü, SSK prim ödeme gün sayınızı, diğer sandıklara bağlı olarak ödediğiniz prim gün sayınızı, askerlik gün sayınızı, fiili gün sayınızı, yurtdışı gün sayınız ve 3600 günün dolduğu tarihi ilgili alanlara giriniz. Eğer maluliyet ya da erken yaşlanma durumunuz varsa onları da belirledikten sonra son olarak gönder butonuna basarak SSK emeklilik gün sorgulama işlemini yerine getirmiş olacaksınız.

SSK EMEKLİLİK GÜNÜ SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYIN

BAĞ-KUR EMEKLİLİK GÜN SORGULAMA 

Eğer BAĞ-KUR’ a bağlı olarak prim yatırmış ve ne zaman emekli olacağınızı merak ediyorsanız yazının devamında vermiş olduğumuz linke tıklayınız. Açılan sayfadan sırası ile sizden istenilen bilgileri ilgili alanlara girmeniz gerekmektedir. İlk bölümde emeklilik türünü tam ya da kısmı olarak belirleyiniz.

Daha sonra ise cinsiyet ve doğum tarihinizi belirleyiniz. İkinci kısımda ise maluliyetinizin var olup olmadığını eğer varsa derecesinin ne olduğunu belirleyiniz. Daha sonra erken yaşlanma varsa onu da belirleyiniz. Eğer bakıma muhtaç malul çocuğunuz varsa bunu da ilgili alanda belirledikten sonra son olarak tamam butonuna basarak BAĞ-KUR emeklilik günü sorgulama işlemini yerine getirmiş olacaksınız.

BAĞ-KUR EMEKLİLİK GÜN SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYIN 

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK GÜN SORGULAMA İŞLEMİ 

Emekli Sandığı’na bağlı olarak prim yatırmış ve ne zaman emekli olacağınız merak ediyorsanız Emekli Sandığı emeklilik günü sorgulama işleminden faydalanabilirsiniz. İlk olarak aşağıda vermiş olduğumuz linke tıklayınız. Bu sayfada sizden istenilen bilgileri eksiksiz olarak gereken kısımlara girmeniz gerekmektedir. Öncelikle doğum tarihinizi gün, ay, yıl şeklinde giriniz ve cinsiyetinizi seçiniz. Daha sonra 23 Mayıs 2002’ye kadar olan SSK primlerinizin gün sayısını, ardından 23 Mayıs 2002’den sonraki SSK primlerinizin gün sayısını giriniz. Hizmete başladığınız ve hizmeti bıraktığınız tarihleri giriniz ve bu tarihler hangi sigorta türüne tabiyse hizmet türü kısmında belirtiniz. Ardından hesapla tuşuna basarak emeklilik gün sorgulamanızı tamamlayınız.

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK GÜN SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYIN 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR