BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,21
ALTIN 2.247,51
GÜNCEL

Emekçinin İşine, Ekmeğine Dokunma!

Memur-Sen ve bağlı sendikası Bem-Bir-Sen de kıyımların tamamını kınamak, emekçilerin yanında olmak için Adana’da eylem düzenleyecek.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nin ardından partisi değişen belediyelerde bugüne dek birçok emekçinin işine gerekçesiz son verildi. Sendikal baskı, sürgün ve işten çıkarmalar Memur-Sen tarafından sert bir şekilde protesto edildi. Buna mukabil süren emekçi kıyımı son olarak CHP’li Zeydan Karalar yönetimindeki Adana Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşti. Adana Büyükşehir Belediyesi’nde 468 sözleşmeli memurun iş akitleri feshedildi, sendika üyeleri toplu istifaya zorlandı ve sendika yöneticilerinin sürgünvari bir şekilde görev yerleri değiştirildi. 

Memur-Sen ve bağlı sendikası Bem-Bir-Sen de kıyımların tamamını kınamak, emekçilerin yanında olmak için Adana’da eylem düzenleyecek. Cumartesi günü saat 10.00’da Adana İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek eylemde Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu ve işlerine son verilen emekçiler, “Emekçi kıyımına dur de” çağrısını yineleyecek. 

Eyleme katılımınızdan memnuniyet duyacağımızı belirtir, iyi çalışmalar dileriz. 

Not: Eylem, pandemi süreci dikkate alınarak gerçekleştirilecek ve eylem alanında gerekli tedbirler sağlanacaktır.


Yer: Adana İstasyon Meydanı


Saat: 10.00


Tarih: 13.06.2020

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR