BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
KPSS

EKPSS branş sıralamaları yayınlanmadı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 11 Ağustos itibariyle Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) branş sıralamalarını yayımladı. Peki ya EKPSS branş sıralamaları ne alemde?

2014 sonuçları 9 Mayıs tarihi itibariyle açıklandı. Sonuçların açıklandığı gün, adayların Lisans/Önlisans/Ortaöğretim(Lise) kendi düzeylerinde sıralamaları da belli olmuştu.

ÖSYM, 11 Ağustos itibariyle KPSS branş sıralamalarını yayımladı. Ancak, aradan 3 ay geçmesine rağmen, branş istatistiklerini yayımlamadı.

ÖSYM'nin EKPSS branş sıralamalarını açıklamaması engelli adayların tepkisine neden oluyor. Takipçilerimiz, EKPSS tercihleri öncesi, kendi branş/program/alan'ında kaç adayın olduğunu öğrenmek istiyor. Kadro azlığı nedeniyle zaten kısıtlı kadrolara tercih yapacak adayların sağlıklı bir değerlendirme yapabilmesi için branş bazında sıralamaların açıklanması gerekmektedir. EKPSS'ye giren yaklaşık 14 bin Lisans ve Önlisans mezunu engelli aday, branş/program/alan sıralamalarının açıklanmasını istiyor.

bilgi edinmeden bu konuyu dile getiren adaylar, "Konuyla ilgili bilgi veremiyoruz" yanıtını almaktadır.

Basit bir kodlamayla verilebilecek bilgilerin bugüne kadar verilememiş olması, teknolojisini geliştirdiğini ifade eden ÖSYM'ye yakışmamaktadır.

ÖSYM, engelli adayları daha fazla stres içinde bırakmadan, branş bazında sıralamaları açıklamalıdır.

ÖSYM, 2012 KPSS Ortaöğretim/Önlisans, program/alan bazında kendi sıralamalarını yayınlamıştı:

"2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Önlisans Sınavına katılan adaylar, mezun oldukları program/alan bazında kendi sıralamalarını, ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile girip, 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans sınavını seçerek Program/Alan Bazında Sıralama sayfasından öğrenebileceklerdir."

EKPSS'ye giren adayların öğrenim düzeylerine dağılımı:

Lisans düzeyinde 6081

Önlisans düzeyinde 7749

Lise düzeyinde 49527

engellilersitesi.com 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR