BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
GÜNCEL

Ehliyet sınavı soru ve cevapları açıklandı (13 Şubat MTSAS)

13 Şubat MTSAS ehliyet sınavı soru ve cevapları açıklandı. İşte 2016 ehliyet sınavı cevap anahtarı...

Ehliyet sınavı soru ve cevaplarını bekleyen için açıklama geldi. 2016 yılının ilk ehliyet sınavı 13 Şubat cumartesi tarihinde gerçekleşmişti. Milli Eğitim Bakanlığı, MTSAS ehliyet sınavı soru ve cevaplarını bugün açıkladı. Şimdi ise sürücüler merakla ehliyet sınavı sonuçlarını bekliyor!

'Ehliyet sınavı soru ve cevapları' kelimesi bu hafta sonu en çok aranan kelimelerden biri oldu. Çünkü sürücü adayları Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayı Sınavı'nın (MTSAS) ardından soru ve cevapları araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) her ehliyet sınavında olduğu gibi soru cevaplarını 2 gün sonra açıkladı.

13 ŞUBAT EHLİYET SINAVI SORU-CEVAPLARINA NASIL ULAŞILIR?

Her MTSAS ehliyet sınavının ardından 2 gün sonra sınava dair soru ve cevaplar MEB'in sınav arşivi bölümünde açıklanıyor. 

Sınava giren sürü adayları ise bu sayede doğru ve yanlış sayılarını hesaplayarak sınav sonuçları hakkında bilgi sahibi oluyorlar. 

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB'in MTSAS ehliyet sınavınde genellikle izlediği program genellikle aynı. Sınav tarihinden yaklaşık 2 gün sonra sınava dair soru ve cevapları, 12 gün içinde de sınav sonuçlarını açıklıyor. 

MEB'in izlediği bu yol göz önüne alındığında ehliyet sınav sonuçlarının en geç 25 Şubat tarihinde açıklanmsı bekleniyor.

GELECEK MTSAS EHLİYET SINAVI TARİHLERİ NE ZAMAN?

Her tıl iin 6 kez ehliyet sınavı yapılmaktadır. 2016 tarihinde yapılacak olan diğer MTSAS ehliyet sınavları:

* 2016-MTSKS-2 sınavı 14 Mayıs 2016-Cumartesi günü,

* 2016-MTSKS-3 sınavı 16 Temmuz 2016-Cumartesi günü,

* 2016-MTSKS-4 sınavı 27 Ağustos 2016-Cumartesi günü,

* 2016-MTSKS-5 sınavı 08 Ekim 2016-Cumartesi günü

* 2016-MTSKS-6 sınavı 10 Aralık 2016-Cumartesi günü yapılacaktır.

SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Sınav değerlendirmesinin güvenliği açısından kursiyerlerin cevap kâğıdı iki adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur.

Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden 100 puandan hesaplama yapılır. 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılır.

Merkezî sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, hatalı bulunan soru/sorular doğru kabul edilerek 100 puan üzerinden hesaplanır.

Sınava giren kursiyerlerin verdikleri cevapların dağılımları ve aldıkları puanlar ölçme değerlendirme tekniğine göre incelenir.

Kursiyerlerin kopya çekme girişiminde bulunmamaları, cevap kâğıtlarını başkalarının göremeyeceği şekilde tutmaları gerekir. Sınavın geçersiz sayıldığı durumlarla ilgili olarak kursiyere işlem yapılmışsa, salon görevlilerinin tuttuğu tutanak değerlendirmeyi etkiler.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Sınav sonuçları, internet adresinden duyurulacaktır.

Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecektir.

Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR