BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,97
ALTIN 2.445,43
GÜNCEL

Eğer telefonunuza borç mesajı geliyorsa dikkat!

Dolandırıcılar, bu kez de farklı avukat isimlerini ve ele geçirdikleri sicil numaralarını kullanarak SMS ile birçok kişiye sağlık sigortası borçlarının olduğunu ve ödenmemesi durumunda ise icra yoluna gideceklerini belirtmeye başladılar.

Telefon dolandırıcılığına son aylarda yeni bir yöntem daha eklendi. Dolandırıcılar, bu kez de birçok avukatın ismini ve sicil numaralarını baroların internet sitelerinden alarak kullanmaya başladı.

Dolandırıcılar yeni yöntemle vatandaşlara SMS atarak sağlık sigortası borçlarının olduğunu ve çoğunlukla 3 bin lira ve üzeri olarak yazdıkları bu borçların ödenmemesi durumunda ise icra yoluna gideceklerini belirtiyor. Gün içerisinde geri dönüş yapılması durumunda indirim sağlanacağını yazan dolandırıcılar, avukatların isimlerinin yanında onlara aitmiş gibi sahte telefon numaraları da ekliyor.

Bu yöntemle mağdur olan İstanbul Barosu'na bağlı Avukat Levent Kaleli, 2 ay önce konu ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

"10 Mart 2016'da telefonuma baro sitesinden ulaştığını söyleyen bir kişi Avukat Levent Kaleli tarafından kendisine mesaj gönderildiğini, sağlık sigortası borcu nedeniyle ödeme yapması istendiğini söyledi. Aynı gün iki farklı kişi daha aradı. Benim ismimi ve ünvanımı kullanarak bu kişilere mesaj atmak ve telefon açmak suretiyle menfaat temin etmeye çalışan kişilerden şikayetçi oldum" dedi. Kaleli dolandırıcıların kimliklerinin henüz tespit edimelediğini de ifade etti.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR