BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

E Okul TEOG sonuçları öğren- TEOG sonuçları açıklandı mı?

TEOG, TEOG nedir? TEOG sonuçları açıklandı mı? TEOG sonuçları ne zaman açıklanıyor? TEOG puanları. TEOG lise kontenjanları ne zaman açıklanıyor?

MEMURLAR - TEOG, TEOG nedir? TEOG sonuçları açıklandı mı?  TEOG sonuçları ne zaman açıklanıyor? TEOG puanları. TEOG ortak sınavları bugün açıklanıyor. TEOG lise kontenjanları ne zaman açıklanıyor? Lise giriş. Lise tercihleri nasıl yapılır? Lise yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? E Okul TEOG sonuçları öğren. Lise tercih başvuru takvimi açıklandı. E Okul ile TEOG sonuçlarına nasıl bakarım? TEOG ve lise kontenjanları hakkında her şey burada.

TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) ortak sınav puanlarının açıklanmasını birçok ilköğretim öğrencisi ve veli bekliyor. TEOG sonuçları 11 Haziran Çarşamba günü E Okul sistemi üzerinden açıklanacak.

1,3 milyon öğrencinin merakla beklediği TEOG sonuçlarına bugün E Okul sistemi üzerinden ulaşılabilecek.

2014 ANKARA LİSELERİ TABAN PUANLARI-TIKLA

2014 İSTANBUL LİSELERİ TABAN PUANLARI - TIKLA

2014 İZMİR LİSELERİ TABAN PUANLARI- TIKLA


LİSE TERCİHLERİ İÇİN BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrenciler 31 Temmuz ile 8 Ağustos tarihleri arasında liseye giriş için tercihlerini yapabilecekler. Öğrenciler bu süreçte A ve B olmak üzere iki grupta tercih yapacaklar. Öğrenciler bu başvuru işlemlerini internet üzerinden yapacaklar.

LİSE YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Lise yerleştirme sonuçları 22 Ağustos’ta duyurulacak ve duyurular sonrasında kesin kayıtlar yapılacak. Yerleştirme sonrasında boş kalan kontenjanlara ortaöğretim yönetmeliğinin nakil esasları dikkate alınarak nakil yolu ile öğrenciler alınacak.

SİSTEMDEKİ YENİLİKLER NELER?

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı okulların Anadolu Lisesi statüsüne dönüştürülmesi ile tüm okul türlerine YEP ile öğrenci alınacak.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okulları seçen öğrenciler, önceki yıllarda doğrudan alan tercihi yaparken artık okul tercihi yapacak.

Anadolu Lisesi’ne yeni dönüştürülen okullarda şube kontenjanı 34, ihtiyaç olması halinde 40 olacak. 4 Anadolu Öğretmen Liseleri, Sosyal Bilimler, Fen ve Anadolu Liseleri’ne dönüştürülecek.

Fen Liseleri’nde de 2014-2015 öğretim yılından itibaren hazırlık sınıfı zorunlu hale gelecek.

TEOG öncesindeki 201 taban puan uygulaması kaldırıldı.

Özel okullar tam burslu olarak alacakları öğrencileri Türkiye çapında puan üstünlüğüne göre yüzde 5’lik dilim içerisinden alacaklar.

Özel okullar burslu aldıkları öğrencilerin bursluluklarını, başarısızlık, sınıf tekrarı gibi ek şart ve yükümlülük aramadan eğitim-öğretim süresi boyunca devam ettirecekler.

LİSE TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Bu yılki liselere yerleştirme tercihleri iki liste üzerinden yapılacak. İlk listedeki 15 okula yerleşemeyen ikinci listedeki 6 okul türünden birine girebilecek.

Hiçbirine yerleşemeyenler ise evine en yakın okula yerleştirilecek. İstemese de imam hatipe gidebilecek. Bu okula da gitmek istemezse nakillerde şansını deneyecek.

LİSE TERCİHİ YAPARKEN 3 SEÇENEK BULUNACAK

E -okul üzerinden tercih yapacak olan öğrencilerin karşısına üç seçenek çıkacak: “Özel yetenek sınavıyla yerleştim”, “Özel okula kayıt yaptırdım”, “Tercih yapmak istiyorum." Öğrenci yetenek sınavı ya da özel okul kayıt yaptırdığına dair seçeneği işaretlerse tercih listesi yapamayacak. Bunun için de özel okula kayıt yapılsa bile iyi bir fen, Anadolu, imam hatip, sosyal bilimler ya da meslek liselerinden birine gitme umudu olanların “Tercih yapmak istiyorum” bölümünü işaretlemeleri gerekiyor.

PUANLAR ÖZEL KALACAK

Öğrencilerini Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi derslerinin sınavlarına göre seçeceklerini açıklayan özel okullara Milli Eğitim Bakanlığı beklemedikleri bir sürpriz yaptı. Bu okullara üç dersin puanı verilmeyecek. “Öğrencilerin kişisel bilgilerini kimse ile paylaşamayız” diyen Bakanlık, dileyen özel okulun tam burslu öğrencileri kendi sistemine dahil olarak seçebilecekleri mesajını verdi.

TEOG, TEOG nedir? TEOG sonuçları açıklandı mı? TEOG sonuçları ne zaman açıklanıyorTEOG puanlarıTEOG ortak sınavları bugün açıklanıyor. TEOG lise kontenjanları ne zaman açıklanıyor? Lise girişLise tercihleri nasıl yapılır? Lise yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? E Okul TEOG sonuçları öğren. Lise tercih başvuru takvimi açıklandı. E Okul ile TEOG sonuçlarına nasıl bakarım? TEOG ve lise kontenjanları

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR