BIST 10.165
DOLAR 32,27
EURO 34,98
ALTIN 2.458,45
MEMUR

Düşük KPSS ile 2 bin memur alınacak!

Son olarak Tüpraş’taki denetimlerle gündeme gelen Vergi Denetim Kurulu 2 bin yeni vergi müfettiş yardımcısı alacak.

Radikal'in haberine göre, 17 Ağustos tarihinde yapılacak olan sınavda 2011 ve 2012 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavları ( KPSS ) esas alınacak. VDK daha önce yaptığı sınav duyurusunda sadece 2012 yılında yapılan KPSS’yi esas almıştı. Ancak Danıştay iptal edince yeni bir sınav duyurusu yaptı.

Eski ve yeni sınav birbirine karışınca VDK da sürekli sınava girecekleri uyarmaya başladı.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Vergi Denetim Kurulu 5 Haziran günü bir duyuru yaparak 1.500 vergi müfettiş yardımcısı alacağını duyurmuştu. Bu sınavda sadece 2012 yılında yapılan KPSS’nin esas alınacağı duyuruldu. Ancak Danıştay bu sınavda 2013 yılı KPSS sınav sonuçları açıklanıncaya kadar 2011 ve 2012 yılının KPSS’nin esas alınması gerektiğine ilişkin bir karar verdi. Bu nedenle bu sınav iptal edildi. Yeni sınav duyurusu yapıldı. 17 Ağustos tarihinde yapılacak sınava 2011 ve 2012 yılında yapılan KPSS’ye girenlerin sınava katılabilecekleri belirtildi. 13 Temmuz tarihinde yapılması planlanan sınava girmek için başvuranların yeniden başvuru formu doldurmasına gerek olmadığı, yeni sınav tarihine göre başvuru formlarını sınav başvuru sistemi üzerinden çıktı alabilecekleri belirtildi.

26 Temmuz tarihinde son yapılan duyuruda, eski başvuru yapanların formlarının çıktılarını yeniden almaları gerektiği, başvuru bittikten sonra yapılacak itirazların kabul edilmeyeceği vurgulandı. Yani 13 Temmuz tarihinde yapılacak olan vergi müfettişliği sınavına süresi içinde başvuranlar yeniden başvuru formu doldurmayacaklar. Ancak 17 Ağustos’taki sınava girerken yeni sınav tarihine ilişkin başvuru formlarını yanlarında getirmeleri gerekecek.


17 Ağustos tarihinde yapılacak sınav önce yazılı test usulüyle yapılacak. Yazılı sınavın ardından başarılı olanlar daha sonra Ankara ’da sözlü sınava girecekler. Sınav sonuçlarına itiraz 7 gün içinde yapılabilecek.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR