BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.506,08
SAĞLIK

Doktorlar, Tabipler Birliği'ne güvenmiyor!

"Geçmişte maalesef hekim haklarının dışında bir takım yaklaşımlar, çalışmalar olmuş. Bu nedenle hekimler tabip odalarına ve Türk Tabipler Birliği'ne, güvenmiyor."

Samsun Tabip Odası Başkanı Yard. Doç. Dr. Mithat Günaydın, tabip odalarının en önemli problemlerinin başında güven sorununun geldiğini vurgulayarak, "Geçmişte maalesef hekim haklarının dışında bir takım yaklaşımlar, çalışmalar olmuş. Bu nedenle hekimler tabip odalarına ve Türk Tabipler Birliği'ne, güvenmiyor. Türk Tabipler Birliği bizim için ne yaptı, ne yapabilir' gibi sorularla çok karşılaşıyoruz. Küçük yerlerde hekimler üye olmadığı için tabip odaları kapanma noktasına geldi." dedi

Samsun Tabip Odası'nın 1 Aralık'ta düzenlediği 3. Genişletilmiş Hekim Çalıştayı'nın sonuç bildirgesi açıklandı. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı, siyasi partiler, doktor milletvekilleri ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlara gönderilen çalıştayın sonuç bildirgesinde hekimlerin sorunlarına bir kez daha dikkat çekildi. Sonuç bildirgesiyle ilgili değerlendirme yapan Samsun Tabip Odası Başkanı Yard. Doç. Dr. Mithat Günaydın, sorunların çözümü noktasında hekimlerden yana tutum sergileyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan umutlu olduklarını söyledi.

Başkanı Yard. Doç. Dr. Mithat Günaydın, hekimlerin sorunları ile acil çözülme kavuşturulması gerekenleri yeniden gündeme getirdiklerini belirtti. Çalıştayda güncel sorunların ele alındığını hatırlatan Yard. Doç. Dr. Günaydın, “Geniş kapsamlı bir çalıştay düzenleyip 50 sayfalık kitapçık oluşturduk. Çalıştay, üniversite öğretim üyelerinin durumu, uzman hekimlerin durumları, her zaman gündemde olan sağlıkta şiddet, kamu hastaneleri birliği kanunu ve bunun getirdikleri gibi güncel konuları içerdi. Çalıştay sonuç bildirgesi kitabını da başta Cumhurbaşkanı, Başbakan, Sağlık Bakanı olmak üzere ilgili herkese ulaştırdık. Bu, 2023 hedefleri için sağlık sisteminde neler yapılması gerektiğini anlatan bir kitaptır.” açıklamasında bulundu.

Hekim çalıştayları düzenlemeye devam edeceklerini söyleyen Samsun Tabip Odası Başkanı, çalıştay sonuç bildirgesinin Sağlık Bakanlığı'nın değerlendireceğini umduklarını kaydetti. Günaydın, “Yeni Sağlık Bakan'ndan anlatmaya çalıştığımız sorunları öncelikli gündemine almasını istiyoruz. Sayın Bakanı'nın hekimlere yönelik yaptığı açıklamalar bizleri memnun etti. Bunun devamını da bekliyoruz. Sağlıkta dönüşümün kahramanları sağlık çalışanlarıdır. Hekimlerin özlük haklarına yönelik, maaşlarına yönelik, çalışma ortamlarının güvenliğine yönelik tedbirlerin alınması, üniversite öğretim üyelerinin üniversitelere geri döndürülmesi için gerekli tedbirlerin alınması sayın bakanımızdan talebimizdir.“ şeklinde konuştu.

“HEKİMLER, TABİP ODALARINA GÜVENMİYOR”

Tabip odalarının en önemli problemlerinin başında güven sorununun geldiğini vurgulayan Yard. Doç. Dr. Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü, “Tabip odalarının içeriğine baktığımız zaman hekim haklarına yönelik çalışmalar yapması gerekiyor. Bundan öncesinde maalesef hekim haklarının dışında bir takım yaklaşımlar, çalışmalar olmuş. Artık Tabip Odaları ile Sağlık Bakanlığı işbirliği içinde olmalıdır. Bunun yanında hekimler de tabip odalarına güvenir hale gelmeli. Çünkü hekimler odalara, Türk Tabipler Birliği'ne, güvenmiyor. Bunun nedeni ise şu. ‘Türk Tabipler Birliği bizim için ne yaptı, ne yapabilir' gibi sorularla çok karşılaşıyoruz. Tabip odaları da hekimlerine sahip çıkmalı, Sağlık Bakanlığı da buna olumlu tepki vermeli. Tabip odaları bunu söylüyorsa hekimler gerçekten bundan mutsuz diye algılamalı. Eleştiri olarak kalmamalı. Çoğu küçük yerlerde tabip odaları kapanır hale geldi. Yasal düzenleme ile hekimlerin hekimlik yapabilmesi için tabip odalarına üye olması zorunlu hale getirilmedir.”

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR