BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Doğalgaz faturası bu ay el yakacak!

Doğalgaz faturaları bu ay el yakacak. Ocak ayında yaşanan soğuk hava nedeniyle yakılan doğalgazlar faturalara ağır yansıyacak. 25-29 Ocak tarihlerinde doğalgaz tüketiminde rekor kırıldı.

Doğalgaz faturaları cebimizi boşaltmaya hazırlanıyor. 25-29 Ocak tarihlerinde ülke genelinde doğalgaz tüketimi tavan yaptı. Bu rakam tüm zamanların en yüksek günlük tüketimi olarak kayıtlara geçti. 

25-29 Ocak tarihlerinde yaşanan soğuk nedeniyle yaktığımız doğalgazda rekor kırdık. Tüm zamanların en yüksek günlük tüketimini gerçekleştirdiğimiz bu tarihlerde, 5 günde toplam 1 milyar 128 milyon metreküp doğalgaz yaktık.

5 GÜNDE REKOR KIRDIK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan edindiği bilgiye göre, 25-29 Ocak tarihlerinde ülke genelinde doğalgaz tüketimi tavan yaparak 5 günlük toplamda 1 milyar 128 milyon metreküpe ulaştı.

Türkiye, 25 ve 26 Ocak tarihlerinde 235'er milyon metreküp doğalgaz tüketti. Bu rakam tüm zamanların en yüksek günlük tüketimi olarak kayıtlara geçti.

YEDEK YAKITA GEÇİN TALİMATI VERİLDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da ülke genelinde eksi 20 derece sıcaklık tahminlerinin yapıldığı aynı hafta öncesinde konutlarda yüksek tüketim olma ihtimalini dikkate alarak, doğalgazdan elektrik üreten santrallere yedek yakıta geçilmesi yönünde talimat verdi.

Bakanlığın planlaması üzerine, teknik açıdan uygun santraller 21 Ocak Perşembe günü ikincil yakıt olarak fuel oil veya motorinden elektrik üretmeye başladı. Santraller sıcaklığın mevsim normallerine dönmesi sonucu belli aşamayla normal işleyişine dönmeye başladı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR