BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
İŞ İLANLARI

Diyarbakır norm fazlası öğretmenler için duyuru!

Norm kadro fazlası öğretmen atama sonuçlarını duyuran Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü detaylı bilgi haberimizde...

Diyarbakır İli  Norm Fazlası Öğretmenler İçin Duyuru 

İlimiz geneli (17 İlçe ve İl emri) norm kadro fazlası durumunda olan öğretmenlerin ihtiyaç olan eğitim kurumlarına tercihleri ve puan üstünlüğüne göre atanabilmeleri için gerekli çalışmalar tamamlanmış olup, başvuru takvimi ektedir.

Gereğini arz ederim.  

Mehmet GÜRGİN UÇAR 
Milli Eğitim Şube Müdürü

İLİMİZ GENELİNDE NORM KADRO FAZLASI DURUMDA OLAN ÖĞRETMENLERİN İHTİYAÇ OLAN OKULLARA ATANMAK ÜZERE SİSTEM ÜZERİNDEN YAPACAKLARI BAŞVURU ŞARTLARI 

 

1. AŞAMA 

a İlimize bağlı (17) on yedi ilçe merkezine bağlı Eğitim Kurumlarında Norm Kadro Fazlası durumunda olan Öğretmenlerin ihtiyaç olan eğitim kurumlarına (her öğretmen kendi ilçesi içinde atanacağından kendi ilçesindeki ihtiyaçları görecektir.) atanmaları sistem üzerinden hizmet puanı ve tercih üstünlüğü dikkate alınarak Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 53. maddesine göre yapılacaktır.

 

b Norm Kadro Fazlası durumda olan on yedi (17) ilçeye bağlı okullarda görev yapan tüm öğretmenler başvuru yapmak zorundadırlar. Norm Kadro Fazlası durumunda kadrosu A ilçesinde olup, B ilçesinde geçici görevlendirilme ile çalışan öğretmenlere yapılacak olan duyurular görevli olduğu ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün görev ve sorumluluğundadır.

 

c – Başvuru yapan Öğretmenlerin tümünün hizmet puanı başvuruların son gününü (1. Aşama) baz alarak hesaplanıp sistemde yansıtılmaktadır. Sistem üzerinden başvuru yapacak olan öğretmenlere ait bilgilerde hata olanların bilgilerin güncellenmesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şubesine (Öğretmen Atama) başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

 

ç Öğretmenler başvuru esnasında sisteme girdikleri tercihlerin ve bilgilerin doğruluğundan birinci derecede sorumludur. Okul Müdürleri yapılan başvurulardaki bilgilerin doğru olup olmadığı uygun olan başvuruların onaylanması konusunda yetkili ve sorumludurlar. (Sistem sadece norm kadro fazlası durumda olan Öğretmenlere açılacaktır.)

 

d On Yedi ilçe merkezine bağlı eğitim kurumlarında görevli Norm Kadro Fazlası durumunda olan bütün Öğretmenler birinci aşamada açılacak olan ve sistem üzerinden görülen tercihlerden (25) adet ihtiyaç olan okul seçecek ve kayıt işlemini gerçekleştirecektir. Kayıt altına alınan başvurulardan iki adet çıktı alınacak ve bu çıktılar okul müdürü tarafından onaylandıktan sonra bir nüshası kurum Müdürü tarafından ilgili ilçede bulunan Öğretmenin dosyasına bir nüshası ise Öğretmene verilecektir.

 

e Anadolu Liselerine tüm Öğretmenler başvuruda bulunabilirler ancak Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Liselerine (Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi, Müzik) sınavla veya mevzuat hükümleri doğrultusunda atananlar tercihte bulunabilirler. Bunun dışında kalan Öğretmenler bu okullara atanmak üzere başvuruda bulunamazlar. 

 

f – Fen Liseleri ile Sosyal Bilimler Liselerine Bakanlık kadrolarında alanında en (3) Üç Yıl çalışmış olanlar (başvurunun son günü itibariyle) başvuruda bulunabileceklerdir. 

 

g – Zorunlu Çalışma Yükümlüsü Öğretmenlerden mazereti olmayanların tercih aşamasında Zorunlu Çalışma Yükümlülüğü kapsamında olan okulları tercih etmeleri gerekmektedir. Zorunlu Çalışma Yükümlüsü olup, Zorunlu Çalışma Yükümlülüğü kapsamında olmayan okulları tercih edenler Her yıl Haziran ayında Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne bağlı atamalara tabi tutulacaktır.

 

h – Görev yaptığı kurumdan hizmetin gereği (Soruşturma sonucu) başka bir eğitim kurumuna veya ilçe dışına atanan Öğretmenler aynı eğitim kurumuna veya ilçeye aradan (3) Üç yıl geçmeden yer değiştirme talebinde bulunamazlar.

 

ı – Öğretmenlerin tercih ettikleri okulları seçerken dikkatli olmaları ve buna göre tercihte bulunmaları Müdürlüğümüzce onaylanan tercihlerin iptali söz konusu olmadığından tüm Öğretmenlerin bunu göz önüne alarak tercihte bulunmaları gerekmektedir.

 

2. AŞAMA

a İlimize bağlı (17) İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında Norm Kadro fazlası durumunda olan ve birinci aşamada ihtiyaç olarak açılan eğitim kurumlarına başvuru yapan ve atanamayanlar ile başvuruda bulunmayanların atamaları kadrolarının bulunduğu ilçe içinde, ihtiyaç olan eğitim kurumlarına hizmet puanları dikkate alınarak RESEN yapılacaktır.

 

3. AŞAMA

a – İlimize bağlı dört merkez ilçede görev yapan ve ilk iki aşamada başvuru yapan ve atanamayanlar ile alanlarında görev yaptığı ilçede ihtiyaç bulunmayanlar dört merkez ilçede ihtiyaç olan eğitim kurumlarına sistem üzerinden başvuru yaparak hizmet puanları dikkate alınarak atamaları gerçekleştirilecektir. Tercih üstünlüğüne göre yapılan atamalar sonucunda (Bu aşamada başvuru yapmayanlar ile başvuru yapan ve atanamayanlar dört merkez ilçede ihtiyaç olan eğitim kurumlarına hizmet puanı üstünlüğüne göre RESEN atanacaklardır).

 

4. AŞAMA

a – İlk üç aşamada ilçesinde Norm Kadro Fazlası durumunda kalan ve alanında ilçesinde ihtiyaç olmayan Öğretmenlerin il genelinde (17 ilçe) açık kalan okullara istemeleri halinde sistem üzerinden tercihleri ve Hizmet puanları dikkate alınarak atama işlemleri yapılacaktır.

 

    

BAŞVURU SÜRELERİ

 

1.AŞAMA

Duyurunun Yapıldığı Tarih: 30.11.2015 

Başvuruların Başlama Tarihi: 07.12.2015

Başvuruların Biteceği Tarih: 11.12.2015

Sonuçların Açıklanacağı Tarih : 15.12.2015

 

 

2. AŞAMA

Atanamayan Öğretmenlerin Resen Atama İşlemleri: 16.12.2015

Sonuçların Açıklanacağı Tarih : 17.12.2015

 

3. AŞAMA  

İlimiz dört merkez ilçe başvuruların başlama tarihi: 21.12.2015

İlimiz dört merkez ilçe başvuruların bitiş tarihi: 23.12.2015

Sonuçların Açıklanacağı Tarih : 24.12.2015

Atanamayanların Resen atama işlemleri: 25.12.2015

Sonuçların açıklanacağı Tarih: 28.12.2015 

 

4. AŞAMA

İl geneli başvuruların başlama Tarihi: 30.12.2015

İl geneli Başvuruların biteceği tarih: 01.01.2016

Sonuçların Açıklanacağı Tarih: 04.01.2016

 

Metin DİREK 

Milli Eğitim Müdür Yrd.

 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR