BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
GÜNCEL

Diyanet-Sen imamları sınava hazırlayacak

Diyanet-Sen imamları 17 Mart 2013 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı sınavına hazırlama amacıyla deneme sınavı yapacak.

Sivas'ta imamlar deneme sınavına girecek. Diyanet-Sen Sivas Şubesi, imamları 17 Mart 2013 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBTSTS) ve yeterlik sınavına hazırlama amacıyla deneme sınavı yapacak.

Sınava imam-hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticisi kadrolarında çalışanlar katılabilecek. Diyanet-Sen Şube Başkanı Murtaza Mutlu, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Din Hizmetleri sınıfında görev almak isteyenlerin, yeterlik sınavına girebilecekleri gibi ayrıca halen imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticisi kadrolarında çalışanlar için yapılacak MBTTS ve yeterlik sınavına girmek isteyenlerin başarı oranlarını artırmak amacıyla ödüllü bir deneme sınavını gerçekleştireceklerini söyledi.

Sınava girmek isteyenlerin 18 Şubat ile 8 Mart 2013 tarihleri arasında Diyanet-Sen Şube'sine 10 TL karşılığı müracaat edebileceklerini kaydeden Mutlu, Türkiye'de bir ilki başararak bu yıl ikinci kez deneme sınavı yapacaklarını, geçen yıl yaptıkları deneme sınavında 11 Mart 2012 tarihindeki Stajyer Kur'an Kursları Yeterlik Sınavı'nda 80 soruda 52 soru isabet ettiğini dile getirdi.

Murtaza Mutlu, 10 Mart 2013 Pazar günü saat 10.00'da Sivas Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapılacak sınav sonucunda birinciye tablet PC, ikinciye fotoğraf makinesi, üçüncüye 10 ciltlik Elmalılı tefsiri, dördüncüye ise MP3 hediye edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR