BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.522,24
İŞÇİ

DİSK'ten yasaksız sendika protestosu

DİSK (Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısı'nı protesto etmek için, ''Zalimin zulmüne direniyoruz'' kampanyası adı altında protesto eylemi yaptı.

Fatih Saraçhane Parkı önünde toplanan DİSK üyeleri, ''Yasaksız, barajsız sendika istiyoruz'', ''Sendika hakkımız engellenemez'', ''İnadına DİSK inadına sendika'', Tazminat hakkımız söke söke alırız'' şeklinde sloganlar atarak Unkapanı'na doğru yürüdü.

İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne kadar trampet ve vuvuzela çalarak yürüyen işçiler, işten çıkartılmaları ve hükümetin uygulamalarını protesto etti. Cankurtaran Holding işçileri de kıdem tazminatlarının ödenmesini istedi.

DİSK İstanbul Temsilcisi Önder Atay burada yaptığı basın açıklamasında, ''Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı''nın yeniden gündeme gelmesiyle birlikte sokaklara çıktıklarını belirterek, yasanın ruhunu 12 Eylül darbesi ürünü yasalara benzetti.

''İşte bu yasa tasarısını yasalaştırmak isteyenlerin asıl niyetleri de, tarihin en büyük saldırısının ikinci ayağını, yani 'Ulusal İstihdam Stratejisi Belgesi'ni onaylatmaktır'' diyen Atay, söz konusu yasa tasarısıyla mücadeleci sendikacılığın tasfiye edileceğini, yandaş ve güdümlü sendikalar yaratılacağını söyledi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR