BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
SAĞLIK

Diş protezi teknisyenlerinin iş yükü masaya yatırıldı!

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Hasan Çağıl'ı ziyaret eden Türk Sağlık Sen heyeti, diş protezi teksniyenlerinin iş yükünü arttıran düzenlemeyi masaya yatırdılar...

Türk-Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Genel Başkan Yardımcıları İsmail Türk, Leyla Polat ve Ankara Bakanlık Merkez Şube Başkanı Gülnur Kaptanoğlu Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Sayın Uzm. Dr. Hasan Çağıl'ı ziyaret ettiler.

Ziyarette Genel Başkan Önder Kahveci tarafından diş protez teknisyenlerinin iş yükünü artıran genelge gündeme getirildi. Söz konusu genelge 22 iş gününde 33 parça iş yapmak zorunda olan diş protez teknisyenlerinin iş yüklerinin 22 iş gününde 88 parça işe çıkması ile altından kalkamayacakları bir yük yüklendiğini belirtti. Genelgenin yeniden düzenlenmesini talep etti.

Kurum Başkanı Sayın Hasan Çağıl'da bu konuda yeni bir düzenleme yapılacağını ifade etti. İş yükü ile ilgili durumun yeniden düzenlenmesine yönelik çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Ziyarette ayrıca Genel Başkan Önder Kahveci tarafından sağlık çalışanlarının mesai saatleri ile yaşadıkları sıkıntıları dile getirilerek çalışanların mesai saatlerinin 8.00-16.00 olarak belirlenmesi talep etti.

Kurum başkanı Hasan Çağıl'da bu konuyu değerlendireceklerini ifade etti. Ziyarette ayrıca Genel Başkanımız tarafından döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması ve döner sermayelerde yaşanan mağduriyetler dile getirildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR